En directe: Ple Ajuntament de Llagostera

 Llagostera Ràdio on-line

La Oreja de Van Gogh torna a la ciutat de Girona 13 anys després i actuarà al Girona Music Festival. / Foto: Girona Music Festival

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El promotor del Girona Music Festival, Toni Madeo, explica que "després de l'èxit de la primera edició, ara ens volem convertir en un dels festivals referents de la demarcació.

"És un festival per a tots els públics i tornarem a barrejar diferents gèneres musicals" ha destacat.

Per al 2022, a l'espera de tancar més confirmacions properament, el Girona Music Festival comptarà amb el dancehall de Bad Gyal (2 de juliol), el pop-rock espanyol de La Oreja de Van Gogh (8 de juliol), el rap dels germans Ayax y Prok (9 de juliol), el reggae i el trap d'Stay Homas i la música per al públic infantil de Dàmaris Gelabert (tots dos, el 10 de juliol).

En aquesta segona edició, a més, l'aforament per concert es doblarà. Passarà de 1.500 assistents a 3.000, i no hi haurà cadires.

La Oreja de Van Gogh, amb més de dues dècades de trajectòria, va actuar per últim cop a Girona el 2009. El 8 de juliol, però, ho farà amb Leire Martínez com a vocalista i havent estrenat el seu vuitè àlbum, 'Un susurro en la tormenta'. El del Girona Music Festival serà l'únic concert que la banda donostiarra de pop-rock espanyol farà a la demarcació l'any que ve.

Un altre dels plats forts serà el 2 de juliol amb Bad Gyal, coneguda com 'La reina del dancehall' i que ha revolucionat el panorama musical urbà nacional. La catalana, amb més de 300.000 seguidors a Instagram, també es mou entre el reggaeton i el trap i aquest any ha estrenat el seu darrer àlbum, 'Warm Up'. Tanca 2021 amb el single multitrack 'Bad Gyal Soundsystem Unreleased', que ha estat un èxit en plataformes, i el seu tema 'Nueva York' ja és un himne a les pistes de ball.

El 9 de juliol arribarà a Girona el rap espanyol dels germans andalusos Ayax y Prok. Els joves, de 30 anys i coneguts com 'Los Raperos del Albaicín (Granada)', van començar a fer-se famosos fa una dècada amb cançons a YouTube i actualment, entre els dos sumen prop d'1.400.000 seguidors a Instagram. El seu és un rap amb consciència i denúncia. Com La Oreja de Van Gogh i Bad Gyal, aquest és l'únic concert que tenen previst a les comarques gironines el 2022.

Stay Homas, grup que va néixer en ple confinament en un pis compartit de l'Eixample de Barcelona, s'ha convertit en tot un fenomen viral en només un any i mig. Les últimes setmanes han fet gira per Europa. A Girona hi seran el 10 de juliol, per fer ballar el públic amb temes que inclouen reggae, salsa, trap i bossa nova.

Dàmaris Gelabert, autora i cantant de cançons infantils, ha publicat més de 200 cançons en català i ha editat setze discos. El seu canal YouTube supera els 800 milions de visualitzacions, ha arribat a més de 2 milions de subscriptors i al Girona Music Festival (10 de juliol) aportarà el seu repertori per al públic infantil i familiar.

Vota el número 1

Pel 2 de desembre

COL·LABORADORS