En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una família amb mascareta a Girona a l'estiu. / Foto: Gerard Vilà (arxiu ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha aprovat el reial decret que recull l'obligatorietat de la mascareta a exteriors. El decret manté el règim sancionador que hi havia fins ara (100€ de multa) per no portar-la.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha recalcat les excepcions que ja va apuntar dimecres el president del govern espanyol i que consten al decret.

Així doncs caldrà portar mascareta sempre a l'exterior amb només dues excepcions: la pràctica d'esport o l'estada a espais naturals com camps o platges sempre que es pugui mantenir la distància social d'1,5 metres amb persones no convivents.

L'executiu ha promès també que si cal ampliarà els recursos addicionals que ja va anunciar al setembre per a les comunitats autònomes, que consten de 7.000 milions d'euros extra al 2022. "Ja hi ha recursos: 7.000 milions d'euros, però si en calen més, n'hi haurà més", ha dit la portaveu Isabel Rodríguez.

Tant Darias com Rodríguez han passat de puntetes sobre les crítiques de bona part dels territoris i també a les diferències estratègiques dels governs autonòmics. Segons la ministra de Sanitat, "la realitat de cada comunitat autònoma és diferent i, per tant, s'entén que es puguin adoptar mesures" diferents.

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha insistit en la petició de "precaució, serenitat" i "responsabilitat" dels ciutadans, i ha reiterat el suport a les comunitats autònomes en les seves decisions sobre la resta de mesures a aplicar segons la realitat de cada territori. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha afirmat que el seu executiu accelera la vacunació i aprova el retorn de les mascaretes a l'exterior perquè "sembla fonamental".

 

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS