En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest divendres 24 de desembre a la matinada han entrat en vigor les noves restriccions a Catalunya, després de rebre l’aval ahir dijous per part del TSJC.

Unes mesures que segons el govern han de servir per frenar l’augment de casos de covid-19, i més durant aquets dies de festa on la interacció social augmenta.

Així doncs, des d’aquest divendres 24 de desembre i durant 15 dies, de moment, les restriccions vigents son:

Mobilitat: Toc de queda entre la 1 de la matinada i les 6 del matí a tots aquells municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. (Llagostera queda fora d’aquesta mesura al no superar els 10.000 habitants). Es recomana el certificat de declaració d’autoresponsable i consultar els municipis afectats.

Reunions: Grups de màxim 10 persones, excepte convivents, tant a l’aire lliure com a l’interior, en l’àmbit públic i en el privat. Es recomana limitar al màxim el nombre de bombolles i evitar les aglomeracions especialment als espais tancats. D’1h a 6 de la matinada no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes en espais públics. Està prohibit compartir begudes alcohòliques a la via pública i espais oberts al públic.

Treball: Es recomana el teletreball i si no és possible, afavorir torns esglaonats.

Certificat covid: És obligatori (certificat de vacunació amb pauta completa, prova diagnòstica o de recuperació de la covid-19) a partir dels 13 anys per a entrar a locals i espais on es desenvolupin serveis de restauració, sales de concert, cafès teatre, cafès concert i restaurants musicals. Sales i gimnasos on es practica activitat física o esportiva. Centres residencials de gent gran i de persones amb discapacitat (visitants).

Restauració: Obertura de 6h del matí a 1h de la matinada ininterrompudament més mitja hora per al desallotjament. El màxim de persones per taula és de 10 i la distància entre taules ha de ser d'1,5 metres. L'aforament a l'interior és del 50% i a l'exterior del 100%. Si no es consumeix s'ha d'utilitzar la mascareta.

Oci nocturn: Tancat

Comerç: 70% d'aforament.

Cultura: Concerts, biblioteques, arxius, museus, sales d'exposicions, monuments i altres centres culturals, l'aforament és del 70%. També als cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i espais similars. La mascareta és obligatòria. És permet servei de restauració si hi ha establiments habilitats.

Esport: En equipaments esportius i competicions professionals l'aforament a l'interior és del 70%. El màxim de persones en activitats grupals a l'interior és de 10. Es recomana fer les activitats a l'exterior sempre que sigui possible. També es recomana suspendre les competicions no professionals. Pel que fa a les curses i activitats a l'exterior, la sortida s'ha de fer esglaonada per poder mantenir la distància i dur la mascareta mentre no es faci l'activitat.

Educació: A les acadèmies, autoescoles, i altres centres no reglats es recomana l'activitat telemàtica. Les classes pràctiques poden impartir-se de forma presencial sempre que es mantinguin les mesures de distància, higiene i prevenció. Als equipaments cívics l'aforament és del 70% i si hi ha restauració serà del 50%.

Atres: Actes religiosos i cerimònies civils l’aforament és del 70% en espais tancats i amb ventilació reforçada. A sales de jocs, casinos i sales de bingo l’aforament és del 50%, als parcs d’atraccions l’aforament és del 70% i a les activitats lúdiques en espais interiors l’aforament es redueix fins al 50%.

Mascareta: Torna a ser obligatòria a l’exterior. Només es pot treure quan es practica una activitat esportiva o en espais naturals amb el grup de convivència o si es pot deixar més 1,5 metres de distància.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS