En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Salut Pública ha aprovat un canvi en el protocol i s'eliminen les quarantenes als centres educatius d'infantil i primària si hi ha menys del 20% de la classe contagiada de covid-19 o menys de 5 positius.

Segons ha informat el Ministeri de Sanitat aquest divendres, només s'haurà de confinar l'aula si hi ha 5 o més casos positius o afectació del 20% o més dels alumnes del grup en un període igual o inferior a 7 dies.

Fins ara, en les etapes d'educació infantil i primària, on la vacunació amb pauta completa encara no és majoritària, el confinament de la classe s'havia de fer quan es detectava un positiu. La Comissió de Salut Pública recomana aquesta modificació "amb l'objectiu de garantir la presencialitat".

Catalunya aplicarà el canvi de protocol en les quarantenes als centres educatius però critica que la decisió de la Comissió de Salut Pública s'hagi pres a només dos dies abans de la represa del curs escolar, un fet que dificulta informar-ne "degudament" la ciutadania i els professionals de la salut i la comunitat educativa.

El Departament de Salut ja es treballa per adaptar els protocols per la setmana vinent. La conselleria mantindrà les proves als contactes estrets dels alumnes contagiats, com ja va fer el primer trimestre, tant als centres d'infantil, com als de primària i secundària.

En el cas dels alumnes de primària es farà servir el mateix circuit utilitzat dels estudiants de secundària a través de les farmàcies adherides.

Vota el número 1

Pel 30 de setembre

COL·LABORADORS