En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'acusat d'abusos sexuals a la fillastra assegut durant el judici. / Foto: Lourdes Casademont (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Víctor Correas, considera provat que el processat va abusar de la seva fillastra quan tan sols era una adolescent.

El primer dels fets va tenir lloc el 2014, quan la nena tenia uns 9 anys. Aleshores, en feia cap a un que l'acusat s'havia ajuntat amb la seva mare (després de tenir-hi un fill en comú) i tots vivien en un pis de Salt.

Segons recull la sentència, un divendres, després que la nena sortís de l'escola, el seu padrastre li va posar un vídeo pornogràfic a la tablet i va "obligar la menor a veure'l". Ho va fer a l'habitació, aprofitant que tots dos estaven sols al domicili.

L'Audiència de Girona, a més, també considera provat que Juan Carlos G.G. va abusar sexualment de la menor. En aquest cas, els fets van tenir lloc cap al 2016, quan la fillastra ja era una adolescent i tenia uns 12 anys. Aprofitant un altre divendres, després que la nena sortís de l'escola, el processat va dutxar-se amb ella, "li va demanar que li rentés els genitals" i, agafant-li la mà, "la va portar fins al seu penis".

A l'hora de condemnar l'acusat, l'Audiència de Girona es basa sobretot en el relat de la menor. La sentència subratlla que la seva declaració fa que el tribunal tingui "el convenciment íntim" que els episodis que va relatar eren certs. A més, la sentència també recull que l'informe dels psicòlegs, que van avaluar la nena, conclou que el seu relat es valora "creïble i fruit d'un contingut que va viure" i en descarta, per tant, "la imaginació o la fabulació".

El tribunal, de fet, no entra ni a valorar la declaració de l'acusat (que va negar els fets) ni tampoc la de la mare de la víctima, que va acusar la seva filla de mentir i va donar ple suport al marit.

La Secció Quarta de l'Audiència de Girona condemna Juan Carlos G.G. per un delicte d'abús sexual i una altre de provocació sexual. Per al primer, li imposa una pena de 4 anys de presó. I per al segon, una condemna de sis mesos.

A més, la sentència impedeix al processat acostar-se a menys de 300 metres de la seva fillastra, o de comunicar-s'hi per alguna altra via, durant un termini de 10 anys i mig. L'Audiència també resol que, un cop el processat surti de la presó, es passi 6 anys sota llibertat vigilada.

En matèria de responsabilitat civil, el tribunal obliga Juan Carlos G.G. a indemnitzar la seva fillastra amb 3.000 euros pel "perjudici moral" que li ha causat. La sentència no és ferma i s'hi pot interposar recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en un termini de deu dies.

Vota el número 1

Pel 31 de març

COL·LABORADORS