En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els dos acusats d'assassinar un jove d'una pallissa a l'exterior de la discoteca Caribbean. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Després d'un dia i mig de deliberació, el jurat ha emès el veredicte del crim a l'exterior de la discoteca Caribbean de Girona.

Gairebé per unanimitat (vuit vots a favor i un en contra) el tribunal popular ha declarat un dels dos acusats, Taoukik El Yassini, culpable d'un delicte d'assassinat.

El veredicte conclou que El Yassini va ventar una pallissa mortal a un altre jove, amb qui s'havia discutit prèviament per un deute de drogues. Durant aquesta primera disputa, la víctima va treure un ganivet i va fer un tall al llavi de l'acusat.

Aleshores, El Yassini el va perseguir i gràcies a l'ajuda de l'altre processat, va aconseguir aturar-lo a les immediacions de la discoteca Caribbean. Mentre el tenia acorralat contra un mur, i segons recull el jurat, la víctima es trobava "completament indefensa", El Yassini li va ventar la pallissa mortal.

A l'hora de declarar-lo culpable, el jurat popular s'ha basat sobretot en les declaracions de diversos testimonis que van presenciar la baralla, en el relat que van fer els controladors d'accés de la discoteca (que van intentar aturar El Yassini) i en les imatges que van enregistrar les càmeres de seguretat que hi havia a la zona.

El veredicte descarta que, a l'hora d'apallissar la víctima, El Yassini ho fes perquè estava "ofuscat i fora de si" arran de la ferida que l'altre li havia fet al llavi. De fet, per tombar l'atenuant d'arravatament, el jurat popular diu que entre aquesta primera agressió i la pallissa mortal havia passat "molt de temps". I que per tant, l'altre no estava pres "pel furor i la còlera".

El jurat també ha conclòs que El Yassini no tenia greument afectades les capacitats per haver ingerit alcohol i drogues (entre d'altres, perquè després de marxar del lloc deixant la víctima malferida, ell mateix va conduir fins a l'hospital perquè el curessin). El veredicte, però, sí que li estima una atenuant de reparació del dany –en aquest cas, per unanimitat- perquè abans del judici a l'Audiència de Girona Taoukik El Yassini va consignar 10.000 euros per cobrir indemnitzacions.

Pel què fa a l'altre acusat, que també s'enfrontava a una condemna per assassinat, el jurat l'ha acabat considerant culpable d'un delicte de lesions lleus. En aquest cas, per set vots a favor i dos en contra. El veredicte admet que aquest processat va agredir la víctima quan fugia després de tallar-li el llavi a El Yassini. Però que "amb l'únic objectiu d'interceptar-lo", li va fer la traveta i el va colpejar "sense intenció d'acabar amb la seva vida".

I novament, per provar-ho, el jurat es basa en les declaracions dels controladors de la discoteca. A més, el veredicte subratlla que, en el moment de la pallissa mortal, aquest segon processat "ja no és al lloc dels fets" perquè havia marxat.

Després de la lectura del veredicte, el fiscal del cas, Víctor Pillado, ha mantingut la petició de 21 anys de presó i 7 de llibertat vigilada per a Taoukik El Yassini. Per al fiscal, l'atenuant de reparació del dany no s'ha de tenir en compte, perquè "no contraresta en cap cas el menyspreu" que El Yassini va mostrar envers la víctima, a qui va deixar abandonada després de malferir-la.

En matèria de responsabilitat civil, el fiscal ha sol·licitat que El Yassini hagi de pagar una indemnització de 100.000 euros als familiars del jove a qui va matar. L'acusació particular, encapçalada per la lletrada Mònica Tarradellas, s'ha adherit a la petició del fiscal. I la defensa, que portava l'acusat Joan Pere Zapata, ha demanat la pena mínima (és a dir, 15 anys) per al processat.

Pel què fa a l'altre acusat, el fiscal ja ha anunciat que es reserva el dret d'interposar recurs davant del TSJC, perquè no comparteix el veredicte del jurat. Per a aquest segon processat, Pillado ha demanat que se'l condemni a pagar una multa de 900 euros pel delicte de lesions lleus.

La lletrada de l'acusació particular ja ha avançat que ella sí que interposarà el recurs, perquè entén que el veredicte entra en "contradiccions" a l'hora de concloure que aquest acusat va cometre un delicte de lesions. L'advocat del processat, Sergio Noguero, ha demanat que se li imposi una multa de 180 euros i ha sol·licitat "la immediata posada en llibertat" del seu client. L'Audiència de Girona ja ha resolt que, després de recollir les seves pertinences del centre penitenciari, aquest acusat quedi en llibertat.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS