En directe: Hot dance 80

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fecasarm continuarà exigint la "flexibilitzar les restriccions de manera urgent" a Catalunya.

Hores després de publicar-se al DOGC la nova subvenció específica per a l'oci nocturn, la patronal ha volgut deixar clar que dimarts es reuniran amb representants dels departaments de Salut, Interior i Empresa i tornaran a exigir la flexibilització de les restriccions vigents i els ajuts pendents "a què es va comprometre la Generalitat" per compensar el tancament de l'estiu de 2021.

La Fecasarm també ha fet una crida als negocis de l'oci nocturn perquè demanin el nou ajut de manera urgent, tenint en compte que "l'atorgament serà per ordre cronològic de presentació de la sol·licitud fins a l'exhauriment de la dotació pressupostària", que és de 20 milions d'euros.

A través d'un comunicat adreçat als seus socis, la Fecasarm recorda que mantenen la "pugna judicial" contra la Generalitat amb l'objectiu que les restriccions actuals, que obliguen al tancament de l'oci nocturn, "siguin suspeses".

També insten als negocis a reclamar la responsabilitat patrimonial derivada dels danys i perjudicis soferts per culpa de les restriccions imposades des de l'inici de la pandèmia. En aquest sentit, recorden de l'existència d'una plataforma específica d'empresaris afectats.

La patronal ha reclamat a la Generalitat l'obertura immediata de l'oci nocturn per tenir "un rodatge" de cara a esdeveniments com el MWC, que se celebrarà del 28 de febrer al 3 de març. "Els locals funcionen amb programacions, reserves i previsions de compra. Si no obren ja, no es podrà fer res d'això i l'afectació serà molt gran", ha apuntat el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas.

"Cal una rectificació urgent. Si es pot obrir demà no cal esperar 7 ni 15 dies", ha insistit Boadas el dia abans de la reunió amb el Govern per desencallar la situació de l'oci nocturn. "Hi anem força desanimats perquè demà ja s'haurà decidit què es farà en els propers dies", ha afirmat pessimista el secretari general de la Fecasarm.

"Nosaltres el que volem és que es reobri com més aviat millor l'oci nocturn legal. Sense toc de queda, l'únic que fa ara la Generalitat és fomentar els botellots i les festes il·legals", ha apuntat Boadas. "És totalment temerari", ha puntualitzat el secretari general de la Fecasarm, que també ha volgut dirigir un missatge al conseller de Salut, Josep Maria Argimon. "Sempre decideix tancar les activitats d'un dia per l'altre i sense donar cap tipus de marge. Ara li reclamem la mateixa celeritat a l'hora de reobrir sectors com el nostre", ha etzibat Boadas, que també ha carregat contra la pròrroga de les mesures restrictives "sine die" i la no territorialització de les restriccions a Catalunya.

"A banda, les mesures s'han demostrat totalment ineficaces i contraproduents. Només cal veure la incidència disparada de Catalunya, comparada amb Andalusia o Madrid que tenen l'oci nocturn i la restauració oberta i sense cap tipus de restricció", ha continuat el secretari general de la Fecasarm.

"La Generalitat podria haver rectificat a temps i no ho ha fet", ha denunciat Boadas, que ha finalitzat reclamant una compensació per les pèrdues acumulades pel sector de l'oci nocturn i la restauració. "Tenim pèrdues de 35.000 milions d'euros i els ajuts aprovats no arriben als 100 milions d'euros. És miserable i una burla als nostres sectors", ha conclòs el secretari general de la Fecasarm.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS