En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Algunes de les participants de la protesta de la CCOO davant del departament d'Educació amb cartells i pancartes. / Foto: Eli Don

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El sindicat CCOO ha denunciat el departament de Salut a la Inspecció de Treball per "no dotar del material de protecció necessari" els professionals de l'educació dels centres catalans.

Un fet que considera un "incompliment de la llei de protecció de la salut".

Desenes de persones s'han concentrat aquest dilluns al matí davant del departament d'Educació lamentant que no disposen de prou mascaretes FFP2 i alertant que la situació, derivada de la sisena onada de la pandèmia, és d'allò més "greu".

La secretària general de la Federació d'Educació de CCOO de Catalunya, Teresa Esperabé, ha explicat que els professionals han d'afrontar un escenari molt complex a causa del gran nombre de contagis.

Un fet que els ha deixat "desbordats" davant una sisena onada que es troba totalment "desbocada".

Esperabé ha recordat que la quantitat d'alumnes confinats comporta moltes dificultats, ja que els professionals es poden trobar amb més dificultats a l'hora de seguir amb la matèria, o bé pel fet d'implantar un format híbrid. Una situació que es veu agreujada per la manca de personal, perquè, insisteix, no s'estan cobrint totes les baixes generades per la covid.

En aquest sentit, i per fer front a una situació de caràcter extraordinari, CCOO ha posat sobre la taula la possibilitat de cobrir-les amb persones delegades. "Ens posem a disposició del departament, de les patronals de la concertada i del lleure, tot i haver de compatibilitzar aquesta tasca amb la nostra feina de delegades sindicals", ha subratllat la secretària.

D'altra banda, ha instat el departament d'Educació a prendre mesures per dotar a "tots els professionals" de mascaretes FFP2 que no arriben "amb la quantitat suficient".

Des del sindicat també es demana instal·lar sistemes de ventilació mecànica per evitar contagis sense haver de passar fred, disminuir les ràtios a tots els nivells educatius, fixar una jornada sencera per totes les persones que fan substitucions parcials i, finalment, convocar una reunió urgent de la comissió paritària de seguretat i salut per tractar aquests temes.

 

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS