En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Instant d'un dels vídeos de la campanya contra la violència sexual a l'esport. / Foto: CCE

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell Català de l’Esport (CCE), a càrrec de la política esportiva del Govern, ha engegat una campanya de sensibilització per acabar amb les violències sexuals en l’activitat física.

La iniciativa inclou 5 vídeos per conscienciar les entitats professionals de l’esport sobre abusos, assetjament, discriminació, desigualtats i estereotips.

“Govern i sector ens hem d’unir contra qualsevol tipus de violència”, ha assegurat aquest dimecres en un comunicat la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, que considera els vídeos una eina “molt útil” per abordar temes “que han de deixar de ser tabú”.

Els 5 vídeos, de curta durada i petit format, complementen la resta d’actuacions que el Consell Català de l'Esport està desplegant per eradicar les violències sexuals en l’àmbit de l’esport.

Entre aquestes mesures, destaca una guia per adults per “(re)conèixer, parlar i actuar” davant de possibles casos, així com un vídeo formatiu elaborat per l’INEFC.

Cada una de les peces audiovisuals, que es difondran al web i a les xarxes socials de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, se centra en les situacions d’abusos, assetjament, discriminació, desigualtats i estereotips que es produeixen encara avui en els entorns esportius i les contraresta apel·lant als valors del respecte, la seguretat, la dignitat, la igualtat i la llibertat.

En els vídeos també es fa èmfasi en tot el que aporta la pràctica de l’esport i l’activitat física, com ara l’esforç, la confiança, la inclusió, la diversió, la salut o la superació.

Per augmentar-ne la visibilitat, el CCE demanarà la col·laboració de les entitats esportives del país perquè en facin difusió a través dels seus canals de comunicació.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS