En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La comissió delegada en matèria de Covid del Govern ha decidit finalment aquest dimecres a la nit retirar l'obligatorietat de presentar el certificat covid.

En un primer moment s'havia anunciat que la decisió de si demanava al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la pròrroga del passaport es posposava fins avui dijous al matí.

Després d'avaluar l'informe del comitè d'experts, però, s'ha decidit abandonar aquesta postura i directament retirar l'obligatorietat del certificat covid per als locals i establiments establerts fins ara, és a dir, a la restauració, gimnasos, residències, i activitats recreatives musicals permeses: sales de concert, cafès teatre, cafès concert i restaurants musicals.

D'aquesta manera s'ha pogut incloure la decisió en la nova resolució que s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya d'aquest dijous 27 de gener.

Segons indica el Govern, la variant Òmicron "ha demostrat tenir escapament immunitari i disminuir així la prevenció de la infecció", en comparació amb la variant Delta.

Així, una part "important" de la població torna a ser susceptible d'infectar-se amb el virus, "independentment del seu estat vacunal o d'haver passat la malaltia". D'això se'n deriva, subratlla l'executiu, que l'efectivitat de l'obligatorietat de l'ús del certificat covid "disminueix com a mesura que afegeix una capa de seguretat".

Per avui dijous es manté la reunió de la comissió delegada per avaluar la situació amb els departaments afectats.

El DOGC també ha publicat la fi de la majoria de les restriccions vigents, per tant ja no hi haurà limitació d'aforament a la restauració, que també recuperarà el seu horari habitual de tancament, també es retiren els aforaments limitats als equipaments culturals i esportius i també es torna als seus horaris habituals i ja es podran fer trobades de més de deu persones. L'única mensura que es manté és el tancament de l'oci nocturn.

Aquestes mesures entraran en vigor a la mitjanit de dijous a divendres i tindran una durada de 7 dies.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS