En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller de Salut Josep Maria Argimon. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

"Som partidaris de tornar al decret del maig-juny". El conseller de Salut ha assegurat que "no té massa sentit" mantenir l'ús de mascaretes en exteriors i que convindria tornar al model anterior.

En aquell moment s'establia que només calia portar la mascareta a l'exterior en cas que no es pogués mantenir la distància de seguretat.

Malgrat que el Congrés ahir dimarts va aprovar prorrogar la mesura, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, s'ha mostrat convençut que el ministeri serà "receptiu". "Jo crec que ahir s'havia de complir el tràmit", ha dit tot afegint que creu que hi haurà diverses les comunitats autònomes que ho demanaran al Consell Interterritorial de Sanitat d'avui dimecres a la tarda.

En relació a les quarantenes en escolars no positius, Argimon ha reiterat que son partidaris d'eliminar-les tenint en compte que cal començar a abordar la pandèmia d'una forma "diferent" i que amb la variant òmicron ha "canviat el paradigma". "Tenim més gent infectada però, per sort, és més lleu", ha dit.

"Hem d'anar intentant normalitzar la vida i conviure amb el virus sempre que sigui amb una variant de la mateixa intensitat", ha afegit.

Tot i això, el conseller ha evitat posar dates i ha dit que buscaran "el consens" perquè si s'eliminen les quarantenes es faci de forma homogènia a tot arreu. "No tindria sentit fer-ho en un lloc i a l'altre no", ha dit.

En qualsevol cas, ha insistit que hi ha moltes comunitat que "estan per la tasca" i que es treballarà per poder-ho aplicar bé. Argimon també ha dit que creu que aquest estiu serà millor que el del 2021.

Per la seva banda, la secretària de Salut Pública, CarmenCabezas, ha destacat que el que plantegen al Consell Interterritorial del Sistena Nacional de Salut, és estudiar la possible flexibilització d'altres mesures de la covid-19 més enllà de les quarantenes, tot i que no ha concretat quines. Una a què apunta Salut és la mascareta en exteriors.

Sobre com voldria que quedessin les quarantenes, la secretària de Salut Pública ha explicat que no té un "apriorisme" però que veu necessari revisar-les ara tenint en compte que la situació de la pandèmia és diferent a la d'anteriors onades. Cabezas ha recordat que a nivell internacional es recomana mantenir les quarantenes i, sobretot, els aïllaments de les persones positives, però que alguns països han optat per escurçar-les, entre altres possibilitats.

Preguntada per les peticions d'eliminar les mascaretes a les aules i els grups bombolla, ha evitat pronunciar-se, però ha recordat la importància de les mascaretes en interiors i ha destacat que els protocols a les escoles estan fets en base als grups de convivència estable.

Segons dades presentades per Salut aquest dimecres, el 86,6% de la població té algun tipus d'immunitat davant del virus (6.755.203 persones) S'han comptabilitzat 2.042.113 casos des de l'inici de la pandèmia -el tall correspon a fa uns dies- i més de la meitat, 1.140.547, han estat des de l'entrada de la variant òmicron.

Sobre la situació epidemiològica a Catalunya, Cabezas observa una "baixada molt clara i ràpida" de les incidències de casos, també en els grups més joves, així com de la Rt, que segons dades d'aquest dimecres, se situa en 0,75.

Preguntada per si l'aixecament de les restriccions, que continuarà amb la reobertura de l'oci nocturn l'11 de febrer, podria frenar aquesta baixada, la secretària de Salut Pública ha resolt que analitzaran les dades dia a dia i, si calgués, farien "algun ajust".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS