En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un nen mentre un farmacèutic li fa un test. / Foto: Carola López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir de dilluns vinent, Salut no generarà més receptes per fer tests d'antígens (TAR) als infants i adolescents quan hi hagi hagut un positiu a l'aula.

Fins ara s'han estat oferint a les farmàcies o als CAP en el cas dels alumnes més petits. Això sí, els alumnes que ja tinguin la recepta encara es podran fer el TAR aquests dies.

Aquesta és una mesura que Salut va decidir aplicar com una "capa de seguretat addicional" tot i que l'Estat no ho demanava, segons ha defensat la conselleria en diverses ocasions, sobretot davant les altes incidències de la sisena onada.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha argumentat que davant de la "disminució mantinguda" tant de les incidències com de la positivitat de les proves han decidit deixar de fer aquests cribratges.

Tot i això els mantindran a les escoles d'educació especial, on pot haver alumnes en una situació de major vulnerabilitat, i entre els professors. En aquest cas per diversos motius, com el fet que es troben en un entorn de molta relació, són persones de més edat i són un col·lectiu essencial i cal garantir-ne la presencialitat, ha exposat.

Durant el mes de gener, s'han fet un total de 441.809 testos d'antígens de l'entorn escolar supervisats a les farmàcies amb una positivitat d'un 7,4%.

De moment però es mantenen els protocols pel que fa a les quarantenes. Els alumnes majors de 12 anys han de fer quarantena en cas d'un positiu a l'aula si no estan immunitzats, és a dir, no estan vacunats o no han passat la malaltia en els últims tres mesos. En el cas dels alumnes d'educació infantil i de primària, no han de fer quarantena si els casos a la classe són menys de 5 en 7 dies. En aquest cas, n'han de fer els no immunitzats.