En directe: Concurs Pica Lletres

 Llagostera Ràdio on-line

Una nena rebent la segona dosis de la vacuna contra la covid-19. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Arrenca la vacunació de segones dosis a la Regió Sanitària de Girona. Aquest dimecres està previst que se n'administrin unes 140 als punts de vacunació que s'han establert a Girona i Calella.

En els propers dies, s'hi aniran incorporant altres punts de la regió.

La responsable d'Infermeria de l'ICS a Girona, Antònia Sabench, relata que a la Regió de Girona s'han vacunat un 33,3% dels infants d'aquesta franja d'edat en primera dosis. D'aquests poc més d'un 3% ha passat la malaltia, amb la qual cosa es considera que ja tenen la pauta completa.

En total, es calcula que 19.000 nens i nens d'aquesta regió sanitària han passat la covid-19.

Sabench diu, però, que el ritme d'aquesta segona onada de vacunació entre els més petits serà més lenta que l'anterior. "Hem tingut molts casos positius i això fa que, tot i que s'estan apuntant, alguns han d'anul·lar o bé perquè estan confinats o bé perquè tenen símptomes", explica Sabench. "Esperem que a mesura que ens anem recuperant, també anem recuperant ritme", afegeix.

Tot i això, Sabench insisteix en la importància de la pauta completa en els infants. I ha recordat que aquells que han passat la covid només necessiten una dosis per considerar-se ben immunitzats però que si només han rebut un vaccí i després han passat la malaltia, cal una segona dosis passades vuit setmanes. "De mica en mica, esperem que puguem anar immunitzant la població infantil", remarca.

A la seu de la Generalitat, aquest primer dia hi havia una quarantena de cites previstes. Els infants de 5 a 11 anys hi han anat arribant en comptagotes. Alguns més espantats que d'altres però la majoria convençuts que rebre la pauta completa de vacunació no només els protegirà a ells sinó també a les seves famílies i amics.

Anna Pol, la mare d'un nen de sis anys i una de nou, diu que, després de consultar-ho amb la seva pediatra, van decidir que vacunarien els seus fills per "aportar" el seu "gra de sorra" enmig d'aquesta pandèmia. També ho veu així la mare d'un altre dels nens que avui a rebut la segona dosis, l'Alexis. "Així estarà protegit", ha assegurat.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS