En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Exterior de la Llar d'Infants El Carrilet de Llagostera. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En un comunicat, l’Ajuntament de Llagostera, ha explicat aquest dimarts que finalment no obrirà la Llar d’Infants El Niu i que el servei s’oferirà a El Carrilet.

Segons el consistori, La Llar d’Infants El Carrilet, amb una capacitat per a 107 infants, serà suficient per acollir les 93 sol·licituds acceptades durant el procés de preinscripció.

El comunicat, publicat al web municipal, detalla que “tal i com s’ha vingut fent des de l’any 2011, l’Ajuntament de Llagostera ha prioritzat emplenar les places del Carrilet, reservant la llar d’infants El Niu per obrir les aules necessàries per atendre les sol·licituds que sobrepassin la capacitat del Carrilet”.

L’Alcalde Fermí Santamaria ha explicat que “la voluntat principal de l’Ajuntament és poder cobrir la demanada d’escolarització del servei de Llar d’infants per a totes les famílies de Llagostera amb un servei de qualitat i accessible per a la majoria de famílies.

La regidora d’Educació, Anna Hereu ha recordat que per fer-ho possible el preu del servei bàsic és de 126 €, situat per sota de la mitjana dels preus d’altres municipis de l’entorn, assumint un dèficit de 234,51 euros per cada infant matriculat.

D’altra banda, l’Ajuntament de Llagostera, també ha volgut recordar que “des de fa sis anys, l’Ajuntament de Llagostera disposa d’una línia d’ajuts destinada a les famílies amb necessitats econòmiques que no poden fer front a les quotes mensuals del servei municipal de Llar d'infants. Les bases de la convocatòria contemplen una rebaixa del 25, 50 o 70% de la quota bàsica mensual segons el nivell d'ingressos de la unitat familiar”.

Per al curs 2017-2018 s’hi han destinat 13.261€. La quantitat per al curs vinent es sabrà un cop resoltes les sol·licituds. De moment hi ha una reserva pressupostària de 23.000€.

Des de L'Ajuntament de Llagostera detallen que “sempre s’ha cregut en la necessitat d'un servei de llar d'infants de qualitat i accessible per a la majoria de famílies de Llagostera i reitera el compromís de vetllar pel seu bon funcionament”.

Pel que fa als serveis extres de la Llar d’Infants, el consistori explica que “donada la creixent demanada dels serveis extres de la llar d’infants, com per exemple el menjador, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat d’ampliar-ho per així poder cobrir el 100% de sol·licituds d’aquest servei, actualment fixat en 50 places”. Enguany la demanada ha estat de 59 i 9 d’ells han quedat en llista d’espera.

Vota el número 1

Pel 6 d'octubre

COL·LABORADORS