En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La façana de l'edifici on un home va atacar amb un martell una mare i els dos fills a Banyoles. / Foto: Lourdes Casademont (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El detingut per atacar amb un martell una dona i els seus dos fills menors d'edat divendres a Banyoles va passar dilluns a disposició del Jutjat d'instrucció 3 de Girona.

El magistrat ha atès la petició de la fiscalia i de l'advocat de l'acusació particular, Sergio Noguero, i ha ordenat l'ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança. L'investiguen com a suposat autor de tres intents d'assassinat.

La interlocutòria sosté que l'agressor havia "planificat prèviament" l'atac. De fet, els investigadors compten amb la declaració de diversos testimonis que el van veure "rondant" per la zona una estona abans de l'agressió.

Cap a dos quarts de vuit del vespre, va anar finalment fins al domicili situat al carrer València de Banyoles. A dins, hi havia la dona amb els seus dos fills de 8 i 12 anys. En sentir que la cridaven, la dona va sortir per la finestra i va veure que a la porta hi havia un "amic" del seu marit que li demanava entrar amb l'excusa d'anar al lavabo. El magistrat també argumenta que l'investigat es va prevaler de la "confiança" que li tenien perquè era conegut de la família.

Un cop dins el domicili, va atacar de manera "sobtada i repetida" la dona amb el martell. La va colpejar al cap, fins que va caure a terra inconscient. A continuació, va anar fins a l'habitació on hi havia els menors i també els va colpejar reiteradament al cap. Les tres víctimes estan ingressades a l'hospital.

El magistrat considera que l'arma utilitzada i la part del cos que va atacar eren idonis per causar la mort de les víctimes, que no van tenir capacitat de defensar-se. A més, indica que hi ha indicis per sospitar que la intenció de l'agressor era "facilitar o afavorir" un robatori i, de fet, assenyala que durant l'escorcoll al detingut van trobar un sobre amb diners que podia provenir de casa de les víctimes.

El jutjat sosté que l'investigat tenia intenció de matar perquè va atacar el cap de les víctimes "amb un martell de grans dimensions" sabent que hi ha risc vital i causant ferides greus.

Al jutjat l'investigat s'ha acollit al seu dret a no declarar però el magistrat indica que consten manifestacions espontànies seves en el moment de la detenció i que va indicar als investigadors el lloc de casa seva on hi havia el martell, fent així un "reconeixement implícit" dels fets.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS