En directe: En Joc

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Després de les múltiples crítiques rebudes per la decisió de modificar el calendari escolar s'hagi fet sense un debat en el si de la comunitat educativa, el conseller d'Educació Cambray ha defensat la decisió.

Segons ha explicat, s'ha pres amb la màxima informació i després d'haver tingut "converses". "No volíem esperar més".

El conseller Josp González-Cambray ha insistit que la decisió s'ha pres pensant, en primer lloc, en l'alumne però ha assegurat que amb aquesta no hi perden els docents.

D'altra banda, ha assegurat que durant la mateixa roda de premsa ja va dir que les escoles s'organitzarien per garantir l'horari de tarda als centres. Educació va aclarir més tard que es tractava d'activitats que serien gratuïtes per a les famílies, extrem que Cambray ha garantit aquest divendres. "Ho paga el Govern", ha declarat. Així, ha defensat que la conciliació és 100% per a les famílies.

Pel que fa als docents, ha explicat que els canvis no comportaran més hores laborals per als docents. I és que Cambray ha recordat que el juliol "sempre ha estat hàbil" per als docents i ha dit que si el canvi en el calendari ha d'implicar la coordinació durant la primera setmana de juliol, doncs així haurà de ser. Ha dit també que Educació farà l'acompanyament a les direccions per fer arribar aquest missatge als docents.

En tot cas, ha assegurat que no s'està afectant cap dret laboral del col·lectiu. Ha manifestat també que si altres comunitats poden començar el curs escolar a principis de setembre, Catalunya també ho ha de poder fer.

Per al conseller, és legítim que tothom doni la seva opinió però ha expressat que ell està al capdavant de la conselleria per aconseguir una transformació del sistema educatiu i que anirà prenent les decisions necessàries perquè així sigui. "No he vingut a deixar passar els dies", ha manifestat.

Per últim, ha explicat que tot just ara començarà el procés de redactat de la nova normativa que ha de servir per "refermar" el model d'escola catalana davant de la sentència del 25% de castellà. Un altre objectiu és aconseguir més immersió als instituts, on ha reconegut que no n'hi ha ara mateix.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida a "no tenir por" dels canvis, en referència a l'avançament del pròxim curs escolar. Així, ha afirmat que "els governs han d'impulsar canvis i no tenir por a fer-los" tot i entendre que una mesura d'aquest tipus planteja "dubtes i preguntes" i té "conseqüències organitzatives".

Aragonès confia que tot plegat es resoldrà amb diàleg amb la comunitat educativa i ha insistit en què la proposta és "molt positiva" des del punt de vista educatiu i pedagògic. A més, ha detallat que el cost de la part d'horari no lectiu per mantenir els alumnes al centre fins a quarts de cinc de la tarda durant el setembre, en què hi haurà jornada intensiva, l'assumirà el Departament d'Educació.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS