En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La pineda que s'ha començat a talar a Calonge. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Veïns i entitats ecologistes de Calonge denuncien la tala de prop d'un centenar d'arbres d'una pineda de la localitat baix-empordanesa on està previst fer-hi pisos.

Asseguren que es tracta d'una "destrossa" i lamenten que el creixement urbanístic "no tingui en compte" la protecció de les zones verdes.

En aquest sentit, l'Ajuntament assenyala que es tracta d'una propietat privada i que té tots els permisos en regla, per tant, no es pot aturar el permís d'obres. De fet, es tracta d'una pineda que està dins del Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM).

Amb tot, els ecologistes demanen que s'intentin preservar aquests "pulmons" i més en la situació "d'emergència climàtica" actual.

La portaveu de l'entitat Junta d'Arbres, Carina Vizcaíno, deixa clar que no estan en contra de la propietat privada, però assenyala que els veïns s'han quedat sorpresos perquè d'un dia per l'altre s'han trobat amb les màquines a la pineda per on, fins ara, passejaven.

"La veritat és que estem preocupats per la destrossa, sobretot perquè entenem que estem davant d'un canvi climàtic i ens agradaria veure que el creixement urbanístics com aquí a Calonge protegeiuxin aquestes pinedes que tenim al mar", assenyala.

Vizcaíno aposta per un creixement "esponjós" i un "canvi de mentalitat" especialment a la Costa Brava on ja hi ha diverses denúncies per tales de pins a tocar del mar. "Encara que sigui legal, que aquesta pineda estigui a dins del POUM, ens genera molta inquietud, perquè no és el model que volem", remarca.

Des de Junta d'Arbres expliquen que s'han talat vora un centenar de pins i demanen al consistori que intervingui "en la mesura del que pugui" per intentar "salvar" aquestes pinedes que queden arran de mar.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS