En directe: Ple Ajuntament de Llagostera

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de suport a l'alumnat en situació de violència (USAV) ha registrat 550 casos des de la seva posada marxa, al maig del 2021, i fins a finals de l'any passat.

Ho detalla el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en una resposta parlamentària per escrit.

Indica que Educació ha activitat fins a 55 vegades el Protocol de prevenció, detecció i actuació davant de situacions de violència contra docents o treballadors de la conselleria o per danys als béns de l'administració des del 2018.

Aquell any es van produir 14 casos contra docents, el 2019 en van ser 23 i el 2020 un total de 9. Cal tenir en compte que els centres van tancar per la pandèmia, i el 2021, a data de 9 de novembre, nou més. Tots ells "produïts per familiars d'alumnes".

Cambray indica també que l'aplicació UsApps per denunciar l'assetjament escolar ha rebut 2.515 entrades des de la seva posada en marxa. Tot i això, moltes de les entrades són consultes i qüestions sobre el propi funcionament de l'aplicació. Consten però sis casos en què s'ha activat el protocol d'intervenció per conflicte greu.

En la resposta, el conseller explica també que Educació no compatibilitza el nombre d'agressions a docents comeses per estudiants o els seus familiars ni les agressions físiques i verbals a alumnes fetes per professors.

En la majoria de casos, apunta, es resolen mitjançant l'aplicació dels reglaments interns dels propis centres i la informació no arriba al Departament d'Educació. En els casos en què sigui necessari, sí s'activa el protocol.

En la mateixa resposta, el conseller indica que el Departament ha invertit fins a 392.263€ entre el curs 2016-2017 i el 2021-2022 en la prevenció i detecció de l'assetjament escolar.

El pressupost previst per al 2022 és de 751.485,33€. Aquesta quantia no apareix com una partida o aportació concreta al pressupost de la conselleria perquè s'entén que engloba un conjunt d'actuacions.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS