En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant una atenció a mitjans al Parlament de Catalunya. / Foto: Omar Barón (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ofina Antifrau de Catalunya (OAC) considera que es va contractar una empresa de la qual no es tenien referències prèvies i que se li van avançar 35 milions d'euros de forma temerària abans de rebre el material sanitari.

Per això, ha demanat explicacions a l'Institut Català de la Salut (ICS) i al Departament d'Economia i Hisenda.

La investigació va arrencar arran de les sospites per possibles contractacions fraudulentes de material sanitari i fins i tot es va denunciar l'empresa als Mossos, tot i que després es va retirar la denúncia.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que l'informe de l'OAC no ha acabat perquè encara no han presentat les seves al·legacions. Tot i això, ha considerat que la nota de premsa feta pública aquest dimarts "dissipa qualsevol dubte" sobre l'actuació del Govern.

El conseller ha contextualitzat el moment de l'operació, l'inici de la pandèmia, durant les setmanes "més dures" i de més escassetat de material sanitari com mascaretes o respiradors. Per això, ha defensat que es tirés endavant.

Ha assegurat que tothom que va participar de l'operació, mencionant especialment el llavors vicepresident Pere Aragonès, el secretari d'Economia Albert Castellanos, Adrià Comella (ICS) o ell mateix; sabien que era una operació de molt risc. "Però no era un moment normal, el risc de no fer-la era que no arribés tot aquest material", ha afegit.

El conseller ha valorat que els paguen per prendre decisions en moments molt complicats i ha afegit que segurament el més fàcil hagués estat no prendre aquesta en concret i no tenir el material.

En ser preguntat sobre el fet que aquesta informació hagi sortit a la llum coincidint amb la polèmica a Madrid també per una compra de mascaretes, Argimon ha dit que és una "estranya coincidència".

El conseller va demanar aquest dimarts a la tarda comparèixer al Parlament per "esvair qualsevol dubte" sobre aquest tema. Ho farà el 3 de març.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS