En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La primera sessió del Consell d'Infants Municipal. / Foto: Ajuntament de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Llagostera ja ha celebrat la primera sessió del Consell Municipal d’Infants (CIM) format per alumnes de les escoles Lacustària i Puig de les Cadiretes.

La primera sessió va tenir lloc aquest passat dijous a la tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Llagostera.

A la primera reunió del CIM, format per alumnes de 5è i 6è, hi va assistir l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro i els regidors de l’equip de govern Eduard Díaz i Sílvia Fà i del grup a l’oposició del PSC, Àlex Maqueda.

Per donar-se a conèixer es va realitzar una dinàmica de presentació dels membres del consell i seguidament es va explicar als nens i nenes quin serà el funcionament del consell, es va repartir l’equip del conseller/a i es van presentar 3 propostes als consellers/es, entre les quals hauran de triar una amb els seus companys de classe per a la pròxima sessió.

La proposta més triada serà la que el consell s’encarregarà de detallar i concretar per tal de que es pugui dur a terme.

La primera sessió del CIM estava previst que es dugués a terme al passat mes de gener, però les restriccions vigents en aquell moment ho varen fer impossible. Per aquest motiu la regidoria d’Educació va enviar un vídeo a les escoles perquè poguessin escollir el logotip del Consell d’Infants Municipal, en total hi havia 3 propostes. Aquest va quedar escollit a la primera reunió.

El CIM és un projecte engegat des de l’àrea d’Educació i amb la col·laboració de les dues escoles de Llagostera, l’Escola Lacustària i l’Escola Puig de les Cadiretes. Un projecte emmarcat en l’estratègia participativa de l’Ajuntament de Llagostera.

Cada grup de 5è i 6è dels dos centres educatius van triar al passat mes de novembre un conseller/a titular i un de suplent. El titular assisteix a les sessions com a representant i portaveu dels seus companys de classe i el suplent ocuparà el seu lloc en cas de no poder assistir a alguna de les convocatòries del consell.

Tot el que es tracta al CIM ho han de traslladar i explicar als seus companys de classe i viceversa. El tutor o tutora de l’escola és qui s’encarrega d’oferir el moment per fer-ho, ajudar a reflexionar sobre els temes proposats i vehicular les votacions que s’hagin de fer per tal de prendre les decisions.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS