En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un home com a presumpte autor d'un incendi forestal en un Espai d'Interès Natural Massís de les Gavarres, a Calonge.

La investigació va començar després que el 25 d'octubre passat els Agents Rurals que estaven fent tasques al paratge de Ruàs van localitzar les restes d'un incendi en una petita franja de vegetació arbustiva que afectava uns 20m2.

Es tracta d'una zona arbrada de difícil accés i amb potencial de continuïtat de 28.700 hectàrees. Al voltant de la zona, hi van descobrir restes d'accelerants com pastilles d'encendre foc, ampolles amb alcohol, ampolles amb dissolvent, benzina i també una caçadora de color negre.

Els agents rurals van demanar la presència del grup de Policia Científica dels Mossos, per tal de complementar la inspecció ocular i recollir els objectes localitzats per a poder fer-ne l'anàlisi posterior.

A partir d’aquí, els Rurals de l’Àrea de Prevenció i Investigació d’Incendis Forestals de Girona amb el suport tècnic dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de Sant Feliu de Guíxols, van dissenyar un dispositiu especial per poder localitzar l'autor de l'incendi.

Els agents el van poder identificar i van constatar que es tractava d'una persona que ja havia estat denunciada anteriorment per un delicte d'incendi i danys. El 21 de febrer se'l va denunciar per un delicte d'incendi forestal.