En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'acte de presentació de la jornada de circ. / Foto:

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Modern de Girona acollirà divendres la primera Jornada Professional de Circ de les comarques gironines. La iniciativa té com a objectiu la coordinació de tots els agents del territori que treballen en el món circense.

La trobada, prevista entre les 9 del matí i les 5 de la tarda, l'organitzen conjuntament l'Ajuntament i el Col·lectiu de Professionals del Circ.

La jornada consistirà en la creació d’'un espai de treball i de reflexió obert a totes les persones i organitzacions de l¡àmbit del circ, tant companyies com entitats o empreses de gestió, exhibició o producció, entre altres, per posar sobre la taula la situació del sector.

En el marc de l’acte, a més, s'elaborarà un mapa de recursos i necessitats del territori, i s'abordaran qüestions vinculades amb la circulació d’espectacles, el suport a la creació i els espais d'entrenament de circ.

A banda de la jornada de treball, tant divendres com dissabte hi haurà altres propostes artístiques relacionades amb el circ. Un cop acabada la jornada, dues companyies artístiques oferiran un espectacle cadascuna en què assistiran les persones reunides a la trobada. Primer, la companyia gironina NonSinTri oferirà l'espectacle 'Instants', a dos quarts de sis, a la plaça del Pallol, i després (a les set, al Teatre Municipal) la companyia PSIRC durà a terme l'assaig obert de l'espectacle 'Després de tot', que s'estrenarà al Festival Grec 2022.

L'endemà, el dissabte, se celebrarà la 5a Trobada de malabaristes, equilibristes i artistes de circ de les comarques gironines. Com cada any, l'activitat tindrà lloc al parc Central de Rafel Masó i Valentí, al costat de l'estació, i s'allargarà des de les 11 hores fins a les 23 hores. Com a novetat d'aquest any, a més dels tallers oberts hi haurà tallers per a professionals en espais propers habilitats.

Les propostes acabaran el mateix dia 12, a les vuit del vespre, al Teatre Municipal, amb l'espectacle 'Quan els crancs portin talons', de la companyia Escarlata, associada amb l’equipament municipal durant la temporada 2022.

Aquest projecte compta amb el suport del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial. Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS