En directe: Top 25 - llista èxits

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Facua adverteix que limitar el nombre d'unitats d'oli de gira-sol que es pot comprar que estan seguint "un nombre creixent de cadenes de supermercats" és "il·legal" i avisa que estan preparant una bateria de denúncies.

En un comunicat, l'entitat demana a les comunitats autònomes que obrin expedients sancionadors "immediatament" contra els establiments que incorrin en aquesta pràctica, que es produeix a causa de la invasió russa d'Ucraïna, país d'on procedeix bona part d'aquest producte.

L'associació també ha detectat, a més, que les cadenes de distribució "especulen amb els preus i els inflen de manera desproporcionada".

En aquest sentit, asseguren que s'han registrat imports de fins a 2,98 euros per litre a l'establiment que ven el producte més car.

D'altra banda, Facua recomana als consumidors que no comprin un nombre superior d'unitats "deixant-se portar per missatges alarmistes", que no fan sinó fomentar que es llencin a adquirir més quantitat del producte de la que realment necessiten.