En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Josep Vidal, director General del Programa d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, reunit amb responsables d'Ateneus Cooperatius. / Foto: Marta Lluvich (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Programa d'Economia Social de la Generalitat ha ajudat a la constitució de 1.027 noves empreses i entitats d'economia social i cooperativa a Catalunya en els últims 5 anys.

Entre 2016 i 2021 els Ateneus Cooperatius i els Projectes Singulars han impulsat la creació de 4.757 nous llocs de treball. El Departament ha invertit en aquestes dues línies del Programa més de 65 milions d'euros.

Després de l'èxit d'aquests primers 5 anys, la inversió s'ha reforçat i en aquest pròxim any es destinaran 10,5 milions d'euros a l'impuls de Projectes Singulars. Els Ateneus Cooperatius, per la seva part, tenen una inversió prevista de 16 milions en tres anys.

Josep Vidal, director General del Programa d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, ha explicat que a partir d'aquest any els projectes seran per un període de tres anys, fet que permetrà poder programar millor.

El director general ha destacat que el programa ha permès la territorialització de l'economia social. Ha estat gràcies a l'impuls dels 14 ateneus cooperatius, que ha permès la construcció conjunta de les polítiques i programes de foment de l'economia social en col·laboració amb les entitats de cada territori.

El programa d'Economia Social de la Generalitat va néixer a finals de 2016 amb l'objectiu de situar l'economia social i solidària com a motor de transformació del model econòmic i social, per avançar cap a una economia sostenible, centrada en les persones i arrelada al territori.

Fins a 360 entitats, empreses d'economia social i administracions locals han participat en la gestió diària dels 14 ateneus cooperatius, un model pel qual ja s'han interessat en altres territoris de l'Estat espanyol i d'Europa. Les activitats dels 14 ateneus cooperatius han arribat en aquest cinc anys a 123.963 persones. En el cas dels Singulars, s'han impulsat fins a 358 projectes de tots els sectors de l'economia.

Aquest any 2022 s'incorporen noves línies de foment de l'economia social i solidària a través del Programa. En concret, s'invertiran 1,3 milions d'euros en el programa HabitatCoop destinat al foment de l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús.

El Programa obre també noves línies destinades a l'impuls de cooperatives d'alumnes i pols cooperatius i ecosistemes de l'economia social i solidària.