En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern destinarà un total de 97,8 milions d'euros per l’abordatge del sensellarisme en el període 2022-2025, amb un total de 20,7 milions per aquest 2022.

L'acord del Consell Executiu, aprovat aquest dimarts, concreta que els objectius son atendre i reduir el nombre de persones que viuen al carrer, així com el temps que una persona sense llar passa vivint al carrer o en un dispositiu d’urgència abans d’obtenir una solució habitacional digna.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha comparegut amb la portaveu, Patrícia Plaja, per explicar l'acord. També s'incrementarà el parc d’habitatge protegit i, consegüentment, els recursos destinats a oferir solucions amb el model de 'housing first' o de pisos d’inclusió a les persones sense llar.

Així, el Govern vol establir un model d’intervenció i acompanyament consensuat amb els agents implicats que respongui a les necessitats i expectatives de les persones ateses i del territori en què es duu a terme el procés d’intervenció.

L'executiu català també crearà un sistema de recollida de dades i informació fiable que permeti planificar, monitoritzar i avaluar les polítiques públiques que es duguin a terme en aquest àmbit d’acord amb coneixements fiables.

A través del contracte programa, que estableix el marc de coordinació, cooperació i col·laboració entre el Departament i els ens locals per tal de permetre una prestació i gestió dels serveis socials, està previst destinar al Marc d’acció per a l’abordatge del sensellarisme a Catalunya 2022-2025, un total de 60 milions d'euros: 12,7 milions el 2022; 14 milions el 2023; 16 milions el 2024 i 17 milions d'euros el 2025.

A banda, l’Agència de l’Habitatge té prevista la provisió de fons destinats a l’adquisició a través de diferents mecanismes d’habitatges per a persones en situació de sense llar i sense sostre està previst destinar un total de 37,8 milions d'euros: 8 milions el 2022; 8,8 milions el 2023; 10 milions el 2024; i 10,8 milions d'euros el 2025.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS