En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un voluntari rebent la vacuna d'Hipra.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha començat a avaluar la vacuna de la farmacèutica gironina Hipra contra la covid-19.

En un comunicat, el regulador europeu apunta que inicia ja l'estudi dels resultats preliminars de les proves de laboratori i clíniques en adults, que apunten que la vacuna és "efectiva" contra el virus i les seves variants, inclosa l'òmicron.

"L'EMA avaluarà les dades disponibles per decidir si els beneficis són superiors als riscos", assegura el regulador europeu, que diu que ara per ara no pot estimar quan es pronunciarà sobre l'autorització del vaccí.

L'EMA apunta que la vacuna d'Hipra té l'objectiu de ser administrada com a dosi de reforç.

Aquest vaccí es basa en dues proteïnes, una corresponent a la variant alfa i una segona a la beta. Totes dues s'uneixen formant una estructura única anomenada dímer i que està acompanyada d'un adjuvant que incrementa la resposta immunològica.

Aquesta combinació és capaç de generar una resposta contra una de les proteïnes del SARS-CoV-2, la S. Aquesta plataforma, tot i que expressa proteïnes de dues variants diferents, és la mateixa que s'ha fet servir per a la vacuna Novavax, autoritzada al desembre.

Vota el número 1

Pel 8 de juliol

COL·LABORADORS