Llagostera Ràdio on-line

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon. / Foto: Albert Segura (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, assegura que les decisions que s'han pres amb el nou protocol per abordar la pandèmia s'han fet d'acord amb els experts que treballen amb el departament.

D'aquesta manera ha respost al doctor Oriol Mitjà, que a través del seu compte de Twitter lamentava que el Govern no hagi consultat l'adaptació del protocol a Catalunya al Consell científic assessor de la covid-19, i demanava que els metges seguissin donant baixes mèdiques en casos positius.

Argimon assegura que es prenen decisions en base al que diuen experts que formen part del Consell, i que les baixes per covid se seguiran donant amb criteri mèdic. Creu, a més, que cal "començar a tractar la pandèmia com una infecció respiratòria" i conviure-hi.

"El Consell científic assessor ha fet un document sobre la sortida de la pandèmia en diferents escenaris, s'ha treballat i ara s'ha reforçat la vigilància epidemiològica , i no és una demanda explicita que fem als membres del Consell però sí que hi participen membres del Consell perquè ho han fet durant molts anys", assenyala Argimon.

Com exemple posa Tomàs Pumarola, Clara Prats, Àlex Arenas o l'Institut de Salut Global de Barcelona. A més, i davant la petició als metges que Mitjà feia perquè segueixin donant baixes, Argimon assegura que estan garantides.

"Les baixes es deriven d'un acte mèdic, i si es visita una persona en edat laboral i que té la sort de treballar i considero que no ha d'anar a treballar, haurem de fer una baixa, com sempre", assegura. En aquest sentit, aposta per començar a tractar la pandèmia com una infecció repsiratòria: "Hem d'anar normalitzant la vida i el fet de conviure amb el virus".

D'altra danda, el conseller assegura que la grip es pot predir, perquè aquest any ha començat tard. "Hi ha un element que no controlem bé, que és que s'hagi desplaçat unes setmanes", admet.

De la mateixa manera, apunta que a dia d'avui no poden assegurar si farà una pujada en els propers dies o setmanes o es quedarà frenada: "Seria el que tots desitgem", afegeix.