En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha revisat la situació de la sequera als embassaments de Catalunya i ha decidit que no s’apliquin canvis ni restriccions en els consums d'aigua.

Així, Catalunya es manté en estat de prealerta respecte a un possible escenari de desabastiment d'aigua.

Les mesures que les autoritats volen prendre, doncs, van encaminades a l’ús de la dessalinització, la posada a punt dels pous de sequera i l’aigua regenerada i la preparació dels primers bans municipals.

On continua l'estat d'alerta és a 22 municipis de l'Alt Empordà, en concret aquells que reben el subministrament d'aigua de l'aqüífer dels rius Fluvià i Muga, que es troba a 16,67 metres per sobre del nivell del mar.

Un volum que, tot i que és superior als 15,4 metres que hi havia a l'octubre, l'ACA considera insuficient per retirar les restriccions que ara mateix estan vigents a la zona: limitació d'us d'aigua a 250 litres per persona i dia i estàndards màxims en usos com el reg agrícola (obligat a fer una reducció d'us del 25%) o l'aigua emprada per la ramaderia (que s'ha de reduir un 10%).

Malgrat que es manté l'estat de prealerta, l'ACA reconeix que les pluges recents han millorat l'estat d'alguns embassaments, com els de l'àmbit del Ter Llobregat, que han crescut un 1% (del 56 al 57% del volum) o el de Darnius Boadella, que a principis de març estava al 40% de la seva capacitat i ara se situa a prop del 63%.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS