En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La presentació de la nova edició del congrés #wasteinprogress

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress torna al Palau de Fires de Girona amb una 4a edició que se centrarà en el paper de la fracció orgànica en els nous models de recollida de residus.

L’esdeveniment, organitzat per Fira de Girona i que es va celebrar per darrer cop el 2019, tindrà el testimoni de regions i de ciutats d’àmbit nacional però també internacional com Flandes (Bèlgica); Enschede (Holanda); Swansea (Gal·les); Bèrgam, Brescia, Milà i Cagliari (Itàlia o Copenhaguen (Dinamarca).

Hi haurà ponències, debats i taules rodones amb representants de la gestió de residus i de medi ambient de la Comissió Europea, del Govern espanyol i de la Generalitat de Catalunya, entre altres.

El certamen s'ha consolidat com un congrés de referència en matèria de gestió de residus per a empreses i administracions i aquest any reunirà experiències d'èxit en l'àmbit estatal i internacional per analitzar-ne els resultats, fomentar el debat i crear nous coneixements.

Durant la presentació, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que es recupera aquest congrés "en un moment on les ciutats i els territoris han d'avançar amb decisió cap a una millor gestió dels residus i en polítiques de sostenibilitat". "A Girona volem liderar aquesta evolució i el #wasteinprogress és una eina important", ha afegit.

Per la seva banda, la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha afirmat que es tracta d'un esdeveniment "molt important" i un "referent al sector".

El gerent d'Ecoembes a Catalunya, Xavier Balagué, ha explicat que es tracta d’un “reeixit congrés que fa encara més evident la importància publicoprivada en la gestió dels residus municipals" i el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, ha ressaltat la matèria orgànica és un dels residus dels quals es pot treure més matèria recuperada.

El #wasteinprogress es durà a terme del 18 al 20 de maig.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS