En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Diversos estudiants de secundària demanant informació dels graus de la Universitat de Girona a la fira de l'Expjove. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Universitat de Girona (UdG) ha registrat un augment d'interès pels estudis de les ciències de la salut i també vinculats a la salut mental, com ara Psicologia.

Aquesta setmana la UdG ha acudit al saló Expojove que es fa a Fira de Girona i està destinat a orientar els estudiants de secundària que encara no saben com enfocar el seu futur laboral.

El vicerector de Comunicació, Salvador Martí, ha destacat que hi ha molts joves que demanen informació per accedir a les carreres de Medicina, Infermeria i Psicologia. Es tracta de tres àmbits que han guanyat encara més pes del que tenia arran de la pandèmia.

A més, la UdG també detecta que els alumnes de secundària s'interessen pels graus de ciències bàsiques i els estudis de Pedagogia, Educació, Ciències Polítiques i Dret.

Enguany, la UdG ha apostat perquè els que expliquin l'oferta formativa de la UdG siguin els propis estudiants de la UdG. Martí ha assegurat que aquesta estratègia consisteix en què "siguin els mateixos universitaris que portin dos o tres anys a la UdG qui expliquin la seva experiència". Si els joves veuen que son els mateixos universitaris qui els donen la informació "se senten més interpel·lats i també marxen més ben informats".

A més, la universitat ha decidit que a partir d'aquest any apostarà per anar a les fires amb estands el màxim de sostenibles possibles. Per això, aquest curs han dissenyat tot de mostradors de cartró i el fons també és de cartró. Posteriorment, aquestes taules, tamborets i altres elements es podran reciclar i, d'aquesta manera, es redueix la petjada de carboni.

El vicerector ha anunciat que a banda dels mostradors de cartró, el que sí que tenen clar és que havien de fer parades "amb una presència zero del plàstic". Per altra banda, la UdG també ha reduït la quantitat de paper que fa servir a les fires i salons. Per aconseguir-ho, ha dissenyat fulletons digitals que els alumnes poden obtenir escanejant un codi QR. A més, si ho desitgen poden donar el seu correu electrònic i el personal de la UdG els envia una informació "personalitzada" en format digital. Aquestes accions permetran que la universitat redueixi un 95% el volum de paper que es feia servir en anteriors edicions de l'Expojove.

Aquesta estratègia ja la van iniciar al Saló de l'Ensenyament, a Barcelona, aquest mateix any. Pel vicerector, aquesta aposta forma part d'un objectiu de mandat que consisteix en reduir al màxim la petjada de carboni que té la universitat.

Aquest saló d'orientació per a joves gironins coincideix amb l'obertura del termini per sol·licitar beques universitàries. Des del dia 30 de març i fins el 12 de maig es pot demanar una ajuda per obtenir una bonificació en la matrícula.

Segons la UdG, això facilita que els futurs alumnes puguin saber abans de formalitzar la matrícula si tindran una beca o no. Actualment el preu mitjà per estudiar un grau a la UdG és d'uns 1.600 euros a l'any.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS