En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

l'Azamara Pursuit al Port de Palmós. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern espera que arribin uns 60.000 passatgers entre els ports de Palamós i Roses, repartits en 66 escales, un 32% més respecte al 2019.

Pel que fa a visitants l'increment és d'un 6%. Tot plegat generarà un impacte econòmic de 5,4 milions d'euros segons les estimacions que ha fet el Govern.

En aquest sentit, el president de Ports de la Generalitat, Pere Vila, ha destacat que a Palamós el 67% dels bucs que hi estacionaran ho faran en temporada baixa, fet que beneficia a "desestacionalitzar" el turisme que passa per la zona.

Val a dir que la majoria d'escales les rebrà el Port de Palamós. En concret, 57 de les 66 amb aproximadament 58.000 passatgers. Això suposa un rècord tant d'escales com de passatgers, en la que Vila ha remarcat que serà la "millor temporada de la història". Aquestes xifres permeten mantenir el lideratge de Palamós a la Costa Brava i el situen com a segon port de Catalunya pel que fa a nombre d'escales. Comparativament amb el 2019, Palamós incrementa un 7% de passatgers i un 26% les escales.

El 63% dels creuers arribaran en temporada baixa i el 37% restant en temporada alta. Aquesta temporada cinc creuers faran escala a Palamós per primera vegada, a més del d’avui vindran els següents: Sea Cloud Spirit, Mein Schiff Herz, La Belle des Oceans i Seven Seas Splendor.

El president de Ports de la Generalitat ha recordat que l'activitat de creuers "és clau a la Costa Brava en relació al sector del turisme i que "ajuden a tota la demarcació". Cal tenir en compte, a més, que els ports de Palamós i Roses reben creuers del mercat nord-americà i del mercat europeu. Aquest any, els primers suposen un 56% del total, mentre que del vell continent en vindran el 44% restant. Una altra novetat és que aquest any set creuers faran escala per primera vegada a la Costa Brava.

El port de Palamós de fet va donar el tret de sortida a a la temporada de creuers 2022 a la Costa Brava ahir diumenge. Una temporada que durarà 8 mesos, del 3 d’abril al 18 de novembre. El primer creuer de la temporada ha estat l’Azamara Pursuit que ha vingut per primera vegada al port de Palamós. El creuer va arribar ahir diumenge des del port de Barcelona i  va salpar a les 18h cap al port francès de Toló.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS