En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Imatge de la inauguració de la reforma de la Llar de d'avis de Llagostera el passat 2021. / Foto: Enric Sánchez (LLR)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El projecte “UBUNTO, jo sóc perquè nosaltres som” ha aconseguit la puntuació més alta de tots els projectes presentats pels ajuntaments girons a la Diputació de Girona.

Aquest projecte singular està impulsat des de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Llagostera i té com a objectiu convertir la cafeteria de la Llar d’avis en un pol de generació de llocs de treball, de formació per a l’ocupació i en un espai de coneixement al voltant de l’àmbit de l’atenció a la dependència.

Té diversos eixos d’acció: l’educatiu, un servei per a famílies i també la formació professional i la inserció laboral. També ha de ser un eix d’atenció a les persones dependents i ser un eix social i relacionat amb diverses propostes d’activitats lúdiques i un servei de bar, on hi podran treballar persones en risc d’exclusió social.

El projecte té un pressupost de 14.950€, el 75% està finançat per la Diputació de Girona i el 25% restant va a càrrec de l’Ajuntament de Llagostera.

A Llagostera, el 19,3% de la població té 65 anys o més i amb un increment important de les persones que estan en fases inicials de processos de dependència i amb demandes d'obertura de recursos per part de les famílies d'aquestes persones, així doncs, un projecte com aquest pot cobrir les necessitats que ens trobarem en un futur no tan llunyà.

Tal com apunta el regidor de Promoció Econòmica de Llagostera, Eduard Díaz, "amb aquest context, és necessari potenciar l'ús d'equipaments municipals per a aquestes persones grans i les seves famílies per millorar la seva activitat diària i també la seva qualitat de vida".

Actualment, està previst que el projecte doni suport a 50 persones grans i a les seves famílies, com també millorar l'ocupabilitat de 15 persones de Llagostera en risc d'exclusió.

En un futur, es té la intenció de consolidar un ecosistema dinàmic que, amb la col·laboració de diverses entitats i agents de Llagostera, i a través de la recerca i implementació d'accions comunitàries integrals i innovadores, generi un nou model d'atenció en educació, salut i convivència social més eficient i de qualitat al municipi, i que sigui exportable a altres territoris de Girona.

Per a l’execució d’aquest projecte és comptarà amb la participació de l'empresa ECOSOL.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS