En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei Català del Trànsit (SCT) ha demanat aquest divendres "precaució extrema" davant de l'alta mobilitat que s'espera per a la primera Setmana Santa sense restriccions de la pandèmia i amb diversos peatges alliberats.

El SCT creu que uns 490.000 vehicles es desplaçaran des de l'àrea metropolitana de Barcelona a altres indrets durant l'operació sortida, que situen entre les 15.00h de divendres i les 15.00h de dissabte.

Les vies on es poden registrar retencions durant l’operació sortida són l’AP-7, la C-16, la C-17, la C-65, la C-31, l’N-340 i l’N-145, i pel que fa al retorn de diumenge, aquestes mateixes vies i també la C-33, l’A-2 i la C-55.

El SCT espera que els desplaçaments es facin tant cap a la muntanya, ja que les estacions d’esquí catalanes tenen previst mantenir obertes les seves instal·lacions fins al 18 d’abril, així com cap a la platja, cap a la Costa Brava i la Costa Daurada.

Trànsit preveu que hi hagi una primera operació retorn de Setmana Santa aquest mateix diumenge 10 d'abril, diumenge de Rams, que xifren en 245.000 vehicles.

Els Mossos d'Esquadra han previst un dispositiu especial per aquests dies i s'implantaran algunes modificacions de circulació com la cancel·lació del carril ràpid de la C-16 en direcció nord a l'alçada de Berga el divendres 8 i el dissabte 9 d'abril amb l'objectiu de millorar la fluïdesa del trànsit.

Altres modificacions seran la cancel·lació del carril ràpid de la C-55 el diumenge entre Castellgalí i Manresa o la obertura del carril Bus/VAO a tothom a la C-58CC entre Barcelona i Ripollet el dissabte.

“Fem una crida a la prudència i a la responsabilitat de tothom; treballem tots junts per aconseguir una Setmana Santa sense víctimes mortals”, ha demanat el director del SCT, Ramon Lamiel, que ha recordat també normes bàsiques que cal complir com la utilització del cinturó, no fer ús del mòbil mentre es condueix, respectar els límits de velocitat i revisar l'estat del cotxe abans de sortir.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS