En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un policia nacional a la plantació de marihuana hidropònica desarticulada a Platja d'Aro. / Foto: Policia Nacional

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La investigació es va iniciar a principis del mes de març, quan la policia va detectar a la comarca l'aparició de nous grups criminals procedents d'Europa de l'est que es dedicaven al tràfic de marihuana.

A la finca que investigaven, un xalet de Platja d'Aro, es va realitzar un informe per part de tècnics especialistes d'una companyia elèctrica, que van constatar que el xalet estava enganxat clandestinament al fluid elèctric i que hi havia un consum desmesurat. La companyia va xifrar el frau en més de 100.000 euros.

Després d'examinar les proves presentades pels agents, el jutge va concedir l'autorització d'entrada i registre i en el transcurs d'aquest es van intervenir un total de 400 plantes de marihuana amb un pes total de 107 quilos i dues armes blanques.

El cultiu utilitzava una tècnica de cultiu innovadora anomenada 'hidropònia' que consisteix a no tenir les plantes en terra sinó subjectades a una superfície i tenir les arrels connectades a un tub pel qual es subministra a la planta aigua i altres nutrients i s'aconsegueix un creixement més ràpid.

La plantació hidropònica estava proveïda de multitud d'aparells d'aire condicionat ocults, focus, ventiladors i altres utensilis per a l'elaboració i cultiu exprés de cànnabis.

Els agents van procedir a la detenció del màxim responsable de la plantació com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluids elèctrics i a més li van incoar un expedient d'expulsió del país.

La investigació ha estat duta a terme per agents de la Policia Nacional de la Comissaria Local de Sant Feliu de Guíxols i de manera conjunta amb Policia Local de Platja d´Aro.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS