En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El període de preinscripció per al batxillerat i per a la Formació Professional (FP) de grau mitjà per als alumnat de continuïtat de 4t d'ESO ha començat aquest dimecres.

També podran fer la preinscripció per a l'FP de grau mitjà els alumnes d'FP de grau bàsic i menors de 18 anys que cursin un Programa de Formació i Inserció, el curs específic d'accés als graus mitjans o que superin la prova d'accés.

Aquest any, la preinscripció de l'FP de grau mitjà comença abans per als alumnes de continuïtat, que la podran fer fins al 26 d'abril, mentre que la resta de l'alumnat la farà entre el 17 i el 23 de maig. En total, Educació oferta 8.788 grups d'ensenyaments postobligatoris.

D'entre aquests, n'hi ha de batxillerat, FP de grau mitjà i grau superior, ensenyaments artístics, ensenyaments esportius, itineraris formatius específics (IFE), programes de formació i inserció (PFI), FP bàsica, arts escèniques i cursos d’especialització.

Entre les novetats de l'FP per al curs vinent, hi ha la creació de l'Institut de Logística de Barcelona, la implantació del primer cicle de grau mitjà de Tècniques en dansa urbana en els ensenyaments de règim especial o la creació de nous perfils en Auxiliar d'activitats esportives, en centres sanitaris, en confecció de pell, en preparació i comercialització de peix i marisc o auxiliar en cura d'animals i espais verds. També es creen quatre nous cicles formatius de grau bàsic: d’Activitats domèstiques i neteja d’edificis; Reforma d’edificis; Cuina i restauració; i Indústries alimentàries.

S’incrementa també l’oferta en cicles com Conducció de vehicles de transport per carretera -grau mitjà-, Promoció d’Igualtat de gènere i Energies Renovables –tots dos de grau superior-. I per donar resposta als àmbits amb més demanda els darrers anys, s’incrementen 38 grups en el sector de la informàtica i 33 grups en l’àmbit sanitari.

Pel que fa al batxillerat, el curs que ve hi haurà un centre nou que impartirà la doble titulació de batxillerat amb ensenyaments esportius i/o artístics en tres anys. Així, s'arribarà a un total de 16 arreu de Catalunya. Serà a l’Institut Joan Oró de Lleida.

D'altra banda, s’implantarà en fase pilot la modalitat de batxillerat general prevista a la nova normativa de currículum en un total de 13 instituts públics .

Pel que fa a l’Institut Obert de Catalunya (IOC), el proper curs ofertarà 21 cicles d'FP: cinc de grau mitjà, 13 de grau superior i tres cursos d’especialització en FP; així com les modalitats de batxillerat.

La preinscripció serà totalment electrònica. En el cas de batxillerat, tenen prioritat els alumnes que hagin estudiat la secundària en un centre adscrit –situació que no s'aplica en el cas de la modalitat d'arts-.

Pel que fa a l'FP, les sol·licituds de preinscripció s'ordenen segons els processos determinats i les diferents vies d'accés als cicles, i dins de cada via d'accés segons el criteri de prioritat de la qualificació mitjana dels estudis, del curs o de la prova d'accés de cada alumne. A més, s'atorga un número a cada sol·licitud de forma aleatòria. Aquest número s'utilitza en cas d'empat.

La preinscripció per als cicle de grau superior i d'arts plàstiques i disseny es farà entre el 25 i el 31 de maig.

Vota el número 1

Pel 29 de setembre

COL·LABORADORS