En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La concentració a les portes de la seu de la Generalitat a Girona.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una cinquantena de treballadors de la Generalitat s'han concentrat aquest dimecres migdia davant de la delegació del Govern a Girona per condemnar el doble crim de Lloret de Mar i fer un minut de silenci en record de les víctimes.

L'acte l'ha encapçalat una pancarta amb el lema 'Prou violència masclista!'. La delegada, Laia Cañigueral, ha condemnat els fets i ha dit que cal fer "sensibilització" per combatre la violència masclista.

"És important que entre tots i totes parem els peus a aquesta xacra de la societat, que hem d'eliminar d'una vegada per totes", ha afirmat.

Per la seva banda, la consellera d'Igualat i Feminismes, Tània Verge, ha expressat el seu rebuig al crim. "Estem profundament colpides per aquest doble feminicidi", ha afirmat Verge en declaracions als mitjans des de Brussel·les.

La consellera d'Igualtat ha confirmat que es tracta d'un feminicidi, però no ha volgut donar detalls sobre el cas perquè la investigació està "en curs" i pel dret a la intimitat de les víctimes i els seus familiars. Verge ha recordat que aquest any ja s'han produït almenys sis feminicidis: "Són dades intolerables, no serem un país democràtic fins que no erradiquem les violències masclistes".

Des del departament d'Igualtat prometen posar "tots els esforços" per afrontar aquest "problema polític de primer ordre". Des de la delegació del Govern davant la Unió Europea, Verge ha participat en un minut de silenci per les víctimes del crim de Lloret.

Ja a la tarda, una setantena de persones s'han congregat poc abans de les 19h davant de l'Ajuntament de Lloret de Mar per participar en el minut de silenci pel doble crim d'aquest dimarts. Entre els assistents, hi havia la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda, que ha condemnat enèrgicament els "feminicis" –que ja s'eleven a 7 a tot Catalunya- i per demanar el compromís de tota la ciutadania per lluitar contra aquesta "xacra".

Pineda ha dit que cal "reforçar" tots els mecanismes com a societat per combatre la violència masclista i que no es pot "permetre" ni normalitzar que hi hagi crims d'aquest tipus "cada quatre dies, cada setmana o cada més".

La secretària de Feminismes també ha dit que no es pot tolerar el "negacionisme" vers la violència contra les dones i ha volgut llençar un missatge a les víctimes: "Estem oferint els serveis necessaris però també estem treballant perquè els home deixeu de matar-nos i de violar-nos".

Per la seva banda, l'alcaldessa accidental de Lloret de Mari, Lara Torres, ha condemnat enèrgicament els fets i ha dit que l'Ajuntament es posa a disposició de la família i de les autoritats que investiguen el cas. "Estem molt tristos que fets com aquest passin i que ens hagin tocat al nostre municipi", ha dit.

Torres també ha dit que aquest tipus d'assassinats són "la punta de l'iceberg" d'un problema social molt més gran i que cal "treballar per un canvi de mentalitat". "Les dones ens volem vives i lliures", ha conclòs.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS