En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El condemnat per un assalt violent a Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La fiscalia demanava inicialment per a l'acusat, que ha arribat a la sala de vistes emmanillat i custodiat pels Mossos d'Esquadra, 10 anys de presó i 600€ de multa.

En concret per un delicte de robatori amb violència en casa habitada, un delicte de detenció il·legal i un delicte lleu de lesions.

Fiscalia, acusació i la defensa de l'acusat, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, han arribat a un acord que s'ha traduït en una rebaixa de la pena per l'aplicació de l'atenuant qualificada de dilacions indegudes. La secció tercera de l'Audiència de Girona l'ha condemnat de viva veu.

L'acusat ha reconegut que cap a dos quarts d'onze del matí del 10 de març del 2015, juntament amb un altre lladre que no s'ha pogut identificar, va anar amb una furgoneta a un pis del carrer Marquès Caldes de Montbui de la ciutat de Girona. Un cop allà, i disfressats de pintors, van tocar el timbre de casa de la víctima.

La dona, que en aquell moment estava sola a casa, va obrir la porta i els assaltants van irrompre al pis, la van colpejar "fortament" al cap, li van tapar la boca i els ulls amb cinta adhesiva i la van lligar de mans mentre arreplegaven i diners i objectes de valor de l'habitatge.

A més, mentre saquejaven el pis, van atemorir la víctima dient-li si volia "viure o morir" amb l'objectiu que la víctima digués on tenia més diners. Després d'aconseguir el botí, van lligar una cama de la dona a la pota d'una taula per evitar que pogués demanar ajuda: "La van deixar completament immobilitzada i incapacitada". Fins que el seu marit va arribar a casa no es va poder alliberar.

L'escrit d'acusació no concreta què es van endur els lladres. Sí que recull que l'asseguradora va Indemnitzar la víctima amb 19.794,55 euros. Segons va transcendir en el moment dels fets, els assaltants es van endur diners, joies i figures arqueològiques que la parella tenia al pis.

L'Audiència de Girona l'ha condemnat a 1 any i 9 mesos de presó pel robatori, 2 anys per la detenció il·legal i 75 euros de multa pel delicte lleu de lesions. El tribunal ha acordat l'expulsió del condemnat, originari del Marroc, amb la condició de no poder tornar al país durant 10 anys.

En concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar la víctima amb 350 euros i l'asseguradora amb la quantitat de diners que ja havia abonat pels objectes robats. Les parts han renunciat a recórrer la sentència, que ja és ferma.