En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La protesta a l'interior de les dependències de Correus a Girona. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han decidit fer tancades a les diferents demarcacions per protestar contra el que consideren el "desmantellament" del servei de Correus en favor d'una "precarització dels llocs de treball".

La responsable de Correus d'UGT a la demarcació de Girona, Rosa Codina, remarca que fa més de tres anys que estan en lluita i que denuncien les "irregularitats" de l'actual president del servei, Juan Manuel Serrano.

"Ho vol convertir en una empresa privada i no ho podem permetre", remarca Codina. En aquest sentit, recorda que Correus rep ajuts de l'Estat que es paguen "amb els nostres impostos" i que reivindiquen el "dret a rebre la correspondència".

Codina assegura que tampoc estan d'acord amb el nou sistema de contractació que han avalat altres sindicats i el Govern espanyol perquè implicarà més jornades parcials i més "llocs escombraries". A més, diu que impedirà que els treballadors eventuals –un gran gruix de la plantilla- puguin optar a les borses.

A tot això, remarca, cal afegir-hi el problema que tenen els empleats de les zones rurals. Especialment, en una demarcació com Girona amb un gran volum de pobles. "Estant fent molt quilometratge amb vehicles particulars, concentracions de serveis i ja els han dit que no els supliran durant les vacances. És inacceptable", insisteix Codina.

Per la seva banda, el responsable de Correus de CCOO a Girona, Mario Castillo, critica que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi avalat el "desgovern" al servei. "Els clients són les víctimes i els treballadors els damnificats", assegura.

En aquest sentit, reclama un "pla bo per salvar el correu públic i els llocs de treball". "A la província de Girona hi ha uns 700 treballadors –uns 200 eventuals- però en els últims anys hem perdut més de 400 llocs de feina, que no s'amortitzen", insisteix Castillo.

La tancada, sota el lema 'Salvem Correus', és la protesta prèvia a la vaga general previst a tot l'Estat espanyol per als dies 1, 2 i 3 de juny.

Vota el número 1

Pel 14 d'abril

COL·LABORADORS