En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un treballador li dona el dinar a un nen amb discapacitat en un centre de Sant Gregori. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

800 noves places per a residències i centres d'atenció diürna a tot Catalunya durant aquest 2022 per a persones amb discapacitat. 385 seran en residències i llars residència i 415 en centres i serveis d'atenció de dia.

Actualment, hi ha 3786 persones en llista d'espera d'ingrés en una residència i 936 pendents d'entrar en centres diürns.

Del total de places, 513 s'obriran a la demarcació de Barcelona; 99 a Girona; 80 a Tarragona; 68 a Lleida i 41 a les Terres de l'Ebre.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha explicat aquest divendres que s'ha fet una distribució territorialitzada equitativa i proporcionada a les llistes d'espera de cada demarcació. Malgrat això, Cervera ha admès que no són "suficients" per cobrir tota la demanda però que permetran reduir-les en un 17% i posar les bases que continuar-les rebaixant en un futur.

D'altra banda, 200 persones es beneficiaran de l'increment d'hores d'atenció en serveis d'autonomia a la llar i s'incrementaran en 191.468 les hores en centres d'atenció precoç per a infants amb trastorns de desenvolupament (CDIAP), amb 1.700 nens i nenes en llista d'espera.

En total, s'hi invertiran 24 milions d'euros. D'aquests, 12,9 es destinaran a les noves places en residències; 3,16 milions en les de centres d'atenció de dia; 1,2 milions en els nous beneficiaris del suport a casa i 6,66 milions d'euros en les hores d'atenció precoç a infants.

La consellera ha assegurat que el pla vol donar resposta a una reivindicació "històrica" i ha dit que és una "prioritat" del Govern. En aquest sentit, ha detallat que preveuen es comencin a posar en marxa a finals d'estiu.

Des del Departament també han remarcat que si es fa un comparativa amb els últims anys, les places que s'obriran suposen un increment del 309% respecte de la mitjana de creixement entre el 2015 i el 2021. De fet, durant aquest període es van crear una mitjana de 134 places d'atenció de dia i 61 de residencials.

Vota el número 1

Pel 16 de desembre

COL·LABORADORS