En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Salut ha homenatjat aquest divendres les infermeres de Catalunya amb un acte celebrat al Col·legi d'Infermeria on s'ha reconegut que sense elles hauria estat impossible fer la campanya de vacunació contra la covid-19.

El conseller Josep Maria Argimon ha recordat que es van posar 16 milions de dosis i ho ha qualificat com el repte logística més gran que mai hagi afrontat el departament.

A l'acte hi han participat diverses infermeres i responsables de la vacunació per relatar com es va forjar l'estratègia vacunal i com es van sortejar algunes dificultats com arribar a franges d'edat reticents a vacunar-se o a indrets allunyats de grans nuclis de població. Actualment, la taxa de vacunació de Catalunya és del 91%.

A l'acte, a més del conseller Argimon, hi han participat la directora de Salut Pública, Carmen Cabezas, i la directora del Servei Català de Salut, Gemma Craywinckel.

L'esdeveniment s'ha dividit en dos blocs: un per parlar sobre la planificació de l'estratègia de vacunació i un altre sobre la posada en pràctica del pla que es va dissenyar.

En el primer bloc les s'ha posat en valor l’aplicació La Meva Salut com a eina fonamental per a preparar a la ciutadania per a la vacunació i sobretot per a poder aconseguir el certificat covid digital de la Unió Europea. Per concloure aquest bloc de la jornada, la directora general d’Estratègia, Difusió i Comunicació de Salut, Laia Brufau, ha explicat les campanyes de comunicació que es van dur a terme i ha lloat la transparència amb la que es va treballar: “no hi ha territori a tot l’Estat que hagi estat tan transparent a l’hora de donar les dades com Catalunya”, ha afirmat.

Al segon bloc de la jornada diferents responsables de la conselleria han relatat les tasques logístiques i administratives de la campanya de vacunació, portada a casos reals, pràctics i específics. En aquest sentit, han destacat tota l’estratègia perquè cada vacuna pogués arribar a cada racó del país, independentment de la localització geogràfica, i el procés per poder arribar a determinats grups poblacionals en què la taxa de vacunació, per les raons que fossin, no estaven en la mitjana catalana.

Carmen Cabezas ha clos l'acte dirigint-se a les infermeres per agrair-los la feina feta: “Darrera de cadascuna de les 16 milions de dosis de vacuna hi ha molts noms, però segur que en tots els casos hi ha el d'una infermera”, ha comentat.

Vota el número 1

Pel 8 de juliol

COL·LABORADORS