En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Girona posa a disposició de la ciutadania aparells d'autodiagnosi per saber el consum elèctric de les llars.

Es tracta de dos aparells –endolls intel·ligents i un estoig d'instruments de mesura- senzills d'utilitzar que es poden demanar en préstec a l'Oficina per la Sostenibilitat durant un termini màxim de set dies.

Els endolls indiquen el consum en temps regals i la resta d'instruments permeten saber el consum general per àmbits de la llar. Es podrà sol·licitar el préstec d'un dels aparells, o de tots dos, en funció de si es vol conèixer quins són els electrodomèstics que tenen un major consum, o bé quin és el global de consum de la llar.

La cessió dels aparells de diagnosi és una acció que s'emmarca en el projecte EDIFICAT, un projecte transfronterer cofinançat amb fons europeus i liderat per l’Ajuntament de Girona en el què també hi participen la Perpignan Métropole Mediterranée Metropole i els clústers Pôle Derbi i Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i que té per objectiu afavorir la transició energètica a partir de millorar l'eficiència energètica de l’edificació en l'àmbit transfronterer de Girona i Occitània.

"El projecte EDIFICAT està sent un motor per les actuacions millorades en la gestió del consum energètic a la ciutat, a través del qual disposem de recursos i tirem endavant actuacions encaminades a la millora de l'eficiència energètica en l'edificació", assegura la regidora de Promoció, Glòria Plana.

L’Oficina per la Sostenibilitat s’encarrega de sensibilitzar o assessorar tothom qui ho vulgui sobre temes relacionats amb la sostenibilitat, el canvi climàtic i la transició energètica. Entre altres tasques, s'informa els ciutadans i ciutadanes de Girona sobre com avaluar i optimitzar l'eficiència energètica dels edificis i s’assessora els propietaris i propietàries que vulguin realitzar obres de rehabilitació energètica en el seu bloc o habitatge.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS