En directe: En Joc

 Llagostera Ràdio on-line

La concentració a les portes de l'INS Cassà de la Selva. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Protesta davant de l'institut de Cassà de la Selva. Una cinquantena de persones s'han concentrat a les portes del centre per denunciar uns fets que, segons diuen, fa temps que passen sense que ningú actuï.

Amb cartells amb el lema 'Stop bullying' i proclames com 'Volem solucions', pares, alumnes i també exalumnes han volgut denunciar assetjament escolar al centre.

La gota que ha fet vessar el got ha estat el cas que es va conèixer divendres passat quan el padrastre d'una alumna va colpejar el director del centre i va acabar detingut, tot i que el jutge el va deixar en llibertat l'endemà dissabte.

La mare de la menor, però, ha explicat que el detonant va ser un intent de suïcidi de la alumna "al mateix centre" per assetjament escolar i pel qual el padrastre va anar a "demanar explicacions". Segons Zacarias, el director "se'n va riure" i els va dir "que no tenia ganes de parlar". "Va actuar en calent", remarca. En aquest sentit, assegura que ja ha posat una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra contra el centre educatiu, la direcció i la tutora de la seva filla.

Aquesta, però, no és la primera vegada que denuncia uns fets similars. De fet, diu que l'any passat van posar-ho en coneixement d'Inspecció després que la menor també intentés suïcidar-se. "Aleshores patia bullying per part d'alumnes però aquest any són humiliacions dels professors", diu Zacarias.

Entre els assistents, hi havia la Raquel Tena. Té 19 anys i és exalumna del centre. Diu que també va patir assetjament a l'institut i que això la va obligar a repetir un curs. "Tant jo com la resta de la gent que hi ha aquí volem donar veu a molts alumnes que ho han passat i als que ara estan al centre ho estan patint", afirma.

En aquest sentit, diu que la direcció del centre "no fa res" i que cap de les denúncies que s'han fet per casos com aquest "mai han arribat al centre". "Si passa alguna cosa, pots parlar amb la tutora o et diuen que truquis a Ensenyament però d'allà no passa", afegeix.

"És un problema recurrent que porta molts anys passant perquè tenim alumnes que ara tenen 30 anys i diuen que això també els va passar, no és un problema que vingui d'ara", afegeix. "Crec que és la gota que ha fet vessar el got i penso que a aquestes alçades s'hi hauria de trobar una solució", insisteix.

Tena remarca, a més, que no només hi ha casos d'assetjament entre alumnes sinó també per "part dels professors". "Et diuen el que pensen i et parlen malament i no tens amb qui recolzar-te", afegeix.

Una altra de les mares que s'ha concentrat a les portes del centre Veronica Isabel Martínez diu que coneix molts casos d'alumnes que han patit situacions d'aquest tipus i apunta directament al director: "És molt autoritari", conclou.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS