En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Efectius de la Brimo dels Mossos d'Esquadra a la nau on s'ha fet una de les entrades i escorcolls en el marc del dispositiu policial.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'operatiu policial amb epicentre al Gironès i al Baix Empordà ha començat a primera hora d'aquest dimecres el matí.

Els Mossos d'Esquadra han fet 12 entrades i escorcolls en habitatges i locals de Girona, Salt, Calonge i Sant Antoni, Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu de Guíxols.

El dispositiu, que ha mobilitzat efectius de diferents unitats del cos, té per objectiu desmantellar una organització criminal que es dedica a traficar amb drogues i que actuava principalment a les comarques gironines. La banda, sobretot, se centrava en la distribució de marihuana.

Entre els llocs on els Mossos d'Esquadra han fet escorcolls hi ha una nau situada al polígon Mas Xirgu. L'empresa, Bio Green Planet, fabrica i distribueix productes per a horticultura. La companyia, amb matriu holandesa, té presència a una vintena de països d'Europa.

En aquesta nau, els Mossos d'Esquadra han fet un escorcoll en presència d'un dels detinguts. Hi han pres part efectius de l'àrea d'investigació, de la Brigada Mòbil i de la unitat canina. La policia ha arribat a l'empresa aquest matí i l'escorcoll s'ha allargat fins més enllà de quarts de dues del migdia.

De moment, han transcendit pocs detalls al voltant de l'operatiu i de l'activitat de la banda. El Jutjat d'Instrucció Número 2 de Sant Feliu de Guíxols, que és el que instrueix el cas, ha decretat secret de sumari. El dispositiu policial s'ha donat per acabat a dos quarts de tres de la tarda. En total, hi ha dinou detinguts.

L'operatiu contra la banda criminal arriba pocs després que els Mossos d'Esquadra en portessin a terme un altre, també centrat en el tràfic de marihuana. Va ser divendres passat. La policia va fer 3 entrades i escorcolls a Girona i Quart i va detenir set persones, que integrarien una organització dedicada a traficar amb drogues.

Entre els arrestats hi havia un mosso. L'agent, que treballava a l'àrea de seguretat ciutadana de la comissaria de Girona, hauria utilitzat la seva condició de policia per filtrar informació confidencial als membres de la xarxa. Dissabte, el jutjat va deixar tots set detinguts en llibertat sense fiança. La causa està oberta pels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Al mosso arrestat també se l'investiga per revelació de secrets.

Vota el número 1

Pel 15 de desembre

COL·LABORADORS