Llagostera Ràdio on-line

Una classe d'un curs de formació per a adults. / Foto: Eloi Tost (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El programa, que es duu a terme de la mà del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC), contempla una oferta per a la majoria de sectors, si bé es potencien els estudis d'atenció a les persones i els de fonts d'energia.

A cada territori s'incrementarà el nombre de cursos dels models productius que li siguin més propis. La intenció és que els empleats no deixin de formar-se i puguin aportar més valor a les empreses on treballen, alhora que els empresaris puguin aprofitar l'oferta acadèmica per tenir empleats més capacitats.

Tal com ha explicat el Secretari de Treball, Enric Vinaixa, el pressupost s'ha incrementat més d'un 25% respecte l'any passat, en bona part gràcies a l'aportació de 23 milions d'euros procedents dels fons europeus i en total hi destinarà 65 milions d'euros. Així, també es pretén incrementar el nombre de persones formades per arribar "a percentatges de països de l'entorn". "Fem una crida a que s'aprofiti i que ens generin la necessitat" de que hi hagi més pressupost, ha instat el número dos de Treball.

La directora del CFCC, Ariadna Rectoret, ha explicat que molts dels cursos "capaciten" per dur a terme diferents tasques, mentre que altres són obligatoris per exercir. "Altres són titulacions oficials d'idiomes o certificats de professionalitat equivalents a Formació Professional de grau mitjà o superior", ha concretat.

Alhora, des del CFCC es prepara formació específica per un determinat sector que tingui alguna necessitat concreta i s'adapta any rere any. En els darrers anys ha crescut la demanda de cursos del sector energètic i tecnològic per part tant de treballadors com d'empreses.

Rectoret ha manifestat que l'oferta que planifiquen es basa en el volum de treballadors de cada sector que hi ha a cada territori. Amb tot, la directora ha instat tothom a no limitar-se a les formacions del seu territori, ja que "pràcticament tota l'oferta" es pot cursar en línia. Això ha "democratitzat" els estudis i igualat el percentatge de treballadors de cada comarca que hi accedeixen.

En total el Departament d'Empresa i Treball espera arribar a 250.000 persones treballadores a tot Catalunya amb aquest programa.