En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'activista Salvador Ribot a l'habitació on passarà les jornades de vaga de fam. / Foto: Gemma Tubert / Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'activista Salvador Ribot ha començat aquest divendres una vaga de fam a Celrà en defensa del català a l'escola. Ribot s'uneix així a la cadena de protestes iniciada pels activistes Jaume Sastre i Carles Furriols a Vic el mes d'abril.

Ribot diu que està cansat de la "política autonòmica" i defensa la llei de política lingüística del 1982 que, segons diu, el va "salvar" quan era jutge de pau. "Vull que reflexionin, que pensin en els seus fills, en els mestres, en les escoles i no tant en la política autonòmica", afirma.

L'activista té previst mantenir la protesta, almenys, fins que la nova llei es porti a votació.

Mentre duri la protesta s'estarà en un espai municipal de Celrà, on ha rebut visites de simpatitzats i alcaldes de la zona. Ribot també compta amb el suport de l'expresident Quim Torra, que li ha dedicat una piulada a Twitter, i diu que es mantindrà ferm per fer "reflexionar" els polítics.

"Nosaltres ja tenir una llei i no cal canviar-la perquè ens ha servit i ens hauria de servir molts anys més", afirma. En aquest sentit, diu que en cas que es faci el ple del 31 de maig aniran davant del Parlament a llegir un manifest. "Estic segur que no estarem sols", afegeix.

Vota el número 1

Per l'1 de desembre

COL·LABORADORS