En directe: Compàs de cobla - Sardanes

 Llagostera Ràdio on-line

L'espai on s'ofereix passar la nit a Girona a les persones sense sostre. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un total de 86 persones sense sostre donen al carrer a Girona, segons l'últim recompte que s'ha fet aquest dimecres a la ciutat. D'aquests, 82 són homes i 4 són dones.

La majoria, un 53%, són de nacionalitat estrangera, un 10% de nacionalitat espanyola i un 37% no s’ha pogut constatar d’on provenen, malgrat que s’estima que la majoria són d'altres països.

Es tracta de xifres lleugerament superiors a les registrades durant l'últim recompte del 2016 i que els situava en 60, 57 de les quals eren homes i un 63% de nacionalitat estrangera.

La regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, ha agraït la tasca de les desenes de voluntaris i voluntàries i a les diferents entitats que van participar en el recompte.

"Els processos de recuperació i d'estabilització són difícils i llargs. Es parteix de situacions molt cronificades que es fan més complicades perquè no sempre es compta amb el suport de la persona. Cal ser-hi per quan la persona cerca realment fer un procés de millora", ha remarcat la regidora.

El recompte de persones sense sostre a la ciutat està coordinat des del Centre d’Acollida i Serveis Socials La Sopa i compta amb la col·laboració de diverses entitats i voluntariat vinculat a La Sopa.

Vota el número 1

Pel 16 de desembre

COL·LABORADORS