En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un investigador mira per un microscopi. / Foto: Pol Solà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat i les conselleries autonòmiques del ram van acordar ahir dijous a la Comissió de Salut Pública vacunar contra la verola del mico les persones amb alt risc de gravetat o d'exposició a la malaltia.

En el moment en compte, i "tenint en compte la limitada disponibilitat de dosis", es prioritza la vacunació "post exposició" d'aquest col·lectiu.

No es recomana en aquests moments la vacunació pre exposició, tot i que "podria recomanar-se més endavant" en funció de l'evolució del brot i de la disponibilitat de vacunes.

Amb dades d'avui divendres facilitades pel Ministeri de Sanitat, hi ha 253 casos de verola del mico a Espanya. L'Institut Carlos III ha confirmat aquests 253 casos positius a orthopoxvirus i ja els dona per casos confirmats de verola del mico.

En total, l'Institut Carlos III ha analitzat fins al moment 499 mostres de casos sospitosos, de les quals 246 s'han descartat pel fet que han donat negatiu tant per a verola humana com per a altres orthopoxvirus.

A Catalunya segons el Departament de Salut hi ha aquest divendres un total de 25 casos confirmats de la verola del mico i tots els pacients tenen vinculació epidemiològica, és a dir, es poden vincular amb altres casos.

El Departament de Salut ha creat un espai per consultar informació sobre la verola del mico a Canal Salut (https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/verola-del-mico/index.html), amb contingut bàsic sobre la malaltia, com quins són els símptomes, com es transmet i quin tractament té.

D'altra banda, la Comissió ha aprovat administrar una quarta dosi de la covid-19 a la població més vulnerable, principalment usuaris de residències i majors de 80 anys. Segons informa el Ministeri de Sanitat, l'administració d'aquesta quarta dosi, l'anomenada segona dosi de record, es durà a terme "en el moment més apropiat segons la situació epidemiològica".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS