En directe: Ple Ajuntament de Llagostera

 Llagostera Ràdio on-line

La deixalleria municipal de Llagostera. / Foto: Àrea de Medi Ambient

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Durant el primer trimestre d’aquest 2018, la deixalleria municipal de Llagostera ha recollit més de 200 tones de residus.

Això representa un total d’11 tones més que durant el mateix període de l'any passat.

Segons els responsables de la deixalleria, gràcies a la bona gestió dels residus especials i voluminosos que han fet els llagosterencs, s'han gestionat correctament 13 tones de cartró, 9 tones de ferralla, 5 tones de vidre, 4 tones d'envasos, 11 tones d'aparells elèctrics i electrònics, 2 tones de roba/tèxtil, 18 tones de poda, 62 tones de runa, 30 tones de fusta, 38 tones de voluminosos i 8 tones d'altres residus i especials com els olis, els aerosols, els productes de bricolatge, les piles i els tòners.

El 81% dels residus seran valoritzats i tractats a través de gestors autoritzats i el 19% restant considerats "voluminosos" són residus que actualment no tenen una possible valorització i es gestionen a través del dipòsit controlat de residus de Solius.

Engany s'ha reduït 4 tones aquesta fracció no reciclable, i s'ha augmentat 15 tones les fracciones valoritzables, comparat amb el mateix període de l'any passat.

La tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, Nuria Parés, ha explicat que “Cal recordar la importància de separar els residus especials com els olis, els aparells elèctrics o les pintures, i portar-los a la deixalleria, ja que tenen unes característiques físiques i químiques molt particulars que poden produir una forta contaminació del medi si no són tractats per gestors de residus autoritzats”.

Vota el número 1

Pel 27 de maig

COL·LABORADORS