En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Martí Gironell, el guanyador el premi Prudenci Bertrana. / Foto: Pere Francesch (arxiu ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 55è Premi Prudenci Bertrana de Girona i dotat amb 30.000€ ha estat per Martí Gironell, amb la novel·la 'El fabricant de records'. L'obra s'ha imposat als 72 originals presentats.

La novel·la és un viatge a través de la mirada fotogràfica de Valentí Fargnoli, un fotògraf ambulant que, a principis del segle XX, va retratar l’ànima del país per explicar-nos una història èpica, heroica, poètica i delicada feta de records i secrets.

Pel que fa al 45è Premi Miquel de Palol de poesia, dotat amb 6.000€, se l'ha endut guanyador el poemari titulat 'Les ocultacions', d’Anna Gual. Finalment, el 43è Premi Carles Rahola d’assaig, distingit també amb 6.000€, se l'ha endut Joan Esculies per l'obra 'Josep Fornas, el solucionador', que retrata la vida del polític i editor.

L’obra guardonada amb el premi Carles Rahola relata la vida del polític i editor Josep Fornas, gran conspirador, peça clau de l’antifranquisme, mà dreta del president Tarradellas a l’interior i fundador de l’editorial Pòrtic.

Finalment, el 37è Premi Ramon Muntaner de novel·la juvenil (dotat amb 6.000€) se l'ha endut la novel·la 'Veïns especials', dels autors Arturo Padilla i Rubèn Montañá. L’obra narra la història del Biel, un noi de quinze anys que voldria tenir xicota però no sap com fer-ho perquè és “especial”. Quan comença a agradar-li la Sònia, la jove presentadora d’un programa de cuina, les coses es compliquen.

La Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana tindrà lloc el 20 de setembre a l’Auditori de Girona i, aquell mateix dia, es donarà a conèixer el nou premi Aurora Bertrana de traducció. També s'atorgaran també els premis Cerverí de lletra de cançó i Lletra per a projectes digitals de literatura catalana.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS