En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'escala que els arqueòlegs han localitzat al Castell de Montagut. / Foto: Marc Sureda (Ajuntament de Llagostera)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La segona intervenció arqueològica iniciada fa poc més de dues setmanes al Castell de Montagut de Llagostera ja ha fet una nova troballa.

Es tracta d’una escala molt ben conservada i que donaria accés exterior a la torre principal i a una de les habitacions de la fortalesa.

Segons ha explicat l’arqueòleg que dirigeix els treballs, Joan Llinàs, aquestes escales exteriors molt probablement van ser construïdes posteriorment al voltant de la torre medieval de base circular del segle IX o X i que va donar origen al Castell de Montagut.

Ara, la troballa ha estat posada en coneixement dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura, els quals s’han desplaçat fins a l’indret per poder veure in situ els treballs que s’hi realitzen.

La primera intervenció es va fer el passat 2021 i ara es realitza la segona i es pretén descobrir i poder documentar les diferents estructures del castell per dur a terme diverses accions de consolidació i restauració d’aquest jaciment, amb un especial interès a aquelles zones que requereixin una actuació urgent.

El Castell de Montagut està ubicat a al capdamunt del cim del puig de Montagut (Massís de l’Ardenya) i ubicat en uns terrenys de propietat privada. S’hi pot apreciar una torre de planta circular d’uns 5 metres de diàmetre i ubicada en el punt més alt de la muntanya. També es pot apreciar un tram de muralla espitllerada d’uns 14 metres de longitud, i que també s’està desenterrant.

Aquestes actuacions arqueològiques i que desenvolupa Atri Cultura estan finançades per l’Ajuntament de Llagostera i ara es preveu aconseguir el suport econòmic del Departament de Cultura per poder seguir amb els treballs.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS